05 Ιουλίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση:5-07-2018
–Βουλή:Το μεσημέρι η προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία.
Τα ξίφη τους αναμένεται να διασταυρώσουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι στη Βουλή με θέμα την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση.

Η διεξαγωγή της συζήτησης γίνεται κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από επικοινωνιακές φιέστες» αλλά να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες διότι «η περίφημη «καθαρή έξοδος» δεν είναι τίποτα περισσότερο από την «καθαρή είσοδο» σε τέταρτο μνημόνιο», να ενημερώσει για τις περικοπές που έρχονται και να απολογηθεί για τα δεινά που έφεραν οι πολιτικές του επιλογές.

–Ανεμοθύελλα έπληξε χωριό της Ημαθίας
Ανεμοθύελλα έπληξε το χωριό Τρίκαλα Ημαθίας προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές. Το ακραίο καιρικό φαινόμενο διήρκησε λίγα λεπτά και συνοδεύτηκε από ισχυρή νεροποντή.

Οι κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για μεγάλες ζημιές, καθώς ξεριζώθηκαν δέντρα και ξηλώθηκαν σκεπές σπιτιών. Στο σημείο έφθασαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους.

–Τραυματίας αστυνομικός στη διαδήλωση για το Σκοπιανό
Μικρής κλίμακας επεισόδια έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για το Σκοπιανό. Ομάδα διαδηλωτών πέταξε αντικείμενα στους άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός. Ο τελευταίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

–Αναφορά Ζάεφ σε «μακεδονικό στρατό»
Την αναγκαιότητα να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία για το Μακεδονικό υπογραμμίζουν πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις σημερινές αναφορές του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικού στρατού». «Η δήλωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρουν, χαρακτηριστικά, και εξηγούν:

«Και τούτο διότι, στη συμφωνία αναφέρεται ρητώς ότι ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες, θα ευθυγραμμίζεται με το νέο όνομα της χώρας, δηλαδή, στη προκειμένη περίπτωση «στρατός της Βόρειας Μακεδονίας»» αναφέρουν, χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, μιλώντας ενώπιον στρατιωτικών, έκανε λόγο για «μακεδονικό στρατό» και «μακεδονικό υπουργείο Άμυνας».

–Τουρκία:Τέλος στη συμμαχία των κομμάτων της αντιπολίτευσης
Δεν είναι πλέον αναγκαία μια συμμαχία ανάμεσα σε τρία κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης μετά τη λήξη των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσαν σήμερα τα δύο μικρότερα κόμματα της συμμαχίας.

Ενόψει των εκλογών, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης CHP (Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό), είχε καταλήξει σε συμφωνία με το κόμμα Iyi parti (το Καλό κόμμα) και το ισλαμιστικό κόμμα Saadet, σχηματίζοντας την Λαϊκή Συμμαχία ενάντια στη συμμαχία που είχε συνάψει το AKP με το εθνικιστικό κόμμα MHP.

«Η συμμαχία μας δεν ήταν ένας συνασπισμός, ήταν μια εκλογική συνεργασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Iyi, Αϊτούν Τσιράι σε συνέντευξη Τύπου.

«Σχηματίσαμε μια συμμαχία για να αποτρέψουμε μια εκλογική νοθεία (…). Με το πέρας των εκλογών, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για αυτή την εκλογική συνεργασία και συμμαχία».

–Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο
Σε 13 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τρία τουρκικά αεροσκάφη την Τετάρτη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη – δύο F-16 και ένα CN-235 – προέβησαν επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Δύο τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: