07 Ιουλίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση: 7-07-2018
-Ταϊλάνδη: Τα σημειώματα των εγκλωβισμένων παιδιών -Συγγνώμη ζητά ο προπονητής από τους γονείς. Πάνω από 100 κάθετες γεωτρήσεις.

Στο μεταξύ, οι διασώστες έχουν κάνει πάνω από 100 κάθετες γεωτρήσεις. Στόχος είναι να τους απομακρύνουν από ψηλά και όχι με κατάδυση.

Όμως, ακόμη οι διασώστες δεν έχουν εντοπίσει τη θέση των εγκλωβισμένων, δήλωσε ο επικεφαλής του πυρήνα διαχείρισης της κρίσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, ο οποίος είναι επίσης ο κυβερνήτης της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι.

«Η υγεία των παιδιών μέσα στο σπήλαιο είναι καλή», διαβεβαίωσε επίσης, παρά τις ανησυχίες ότι πέφτουν τα επίπεδα του οξυγόνου.

-Ανησυχία στο Μαξίμου για τους 2 στρατιωτικούς: Το βλέμμα στη συνάντηση Τσίπρα -Ερντογάν

Στην τακτική της διπλωματικής προσέγγισης με την Τουρκία εμμένει η ελληνική πλευρά, την ώρα που η Άγκυρα εντείνει την προκλητικότητα.

Η Τουρκία συνδέει ευθέως το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, με αυτό των οκτώ Τούρκων που έφτασαν στη χώρα μας τον Ιούλιο του 2016, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Στα ενδότερα της κυβέρνησης, κατά πληροφορίες του iefimerida, υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φωνές που προχωρούν στην εκτίμηση ότι ο Ερντογάν «μπορεί να το τραβήξει κι άλλο» έχοντας στο μυαλό τους ανάλογες περιπτώσεις κρατήσεων από το πρόσφατο παρελθόν . 

Στο μεταξύ, η απόφαση του ΣτΕ για χορήγηση πολιτικού ασύλου διασφαλίζει μεν τους οκτώ, από την άλλη δεν είναι λίγοι αυτοί που την θεώρησαν «πλήγμα» με το σκεπτικό ότι δυσκολεύει την αποφυλάκιση των δύο παιδιών. 

Σημειωτέον ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής είχε προσφύγει στο παρελθόν στο Ανώτατο Δικαστήριο, πλην όμως είχε αποφανθεί ότι η απόφαση είναι συνταγματική.

«H Τουρκία να μάθει να σέβεται το Δίκαιο»Την στάση της γείτονος σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπόυλος καλώντας την Τουρκία «να μάθει να σέβεται και το Διεθνές Δίκαιο».

Ενώ σχολίασε δηκτικά «ότι κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να κάνει στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπου εδώ και τέσσερις μήνες δεν τους έχουν απαγγελθεί καν κατηγορίες».

Ο κ. Τζανακόπουλος μάλιστα, προειδοποίησε ότι «θα πρέπει να επανέλθει στον δρόμο του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της δικαιοκρατίας, διαφορετικά θα καταλήξει πλήρως απομονωμένη στο διεθνές σκηνικό. Και δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα ήθελε ο τουρκικός λαός».

Έρχεται τετ α τετ Τσίπρα- Ερντογάν Όλα τα βλέμματα , τέλος, στέφονται στο επικείμενο τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ερντογάν, το οποίο αναμένεται να λάβει χώρα στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις αρχές της εβδομάδας.

Οι δύο άντρες, θα έχουν την ευκαιρία για μια κατ’ιδίαν συζήτηση ενώ μένει να φανούν τα αποτελέσματα αυτής στο εγγύς μέλλον.

-Χρυσόγονος: Αν περάσει η συμφωνία από τη Βουλή των Σκοπίων, θέμα χρόνου να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα.Οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια επηρεάζουν και τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις, επισήμανε ο Κώστας Χρυσόγονος, αναφορικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό

«Αν καταφέρει ο Ζάεφ να το περάσει από την Βουλή, που εγώ προσωπικά δε το βλέπω, τότε είναι ζήτημα χρόνου να πέσει η κυβέρνηση του Τσίπρα», ανέφερε μάλιστα ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής στο epsilontv.

Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προσφύγει κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Εφόσον το δικαστήριο βγάλει θετική απόφαση,τότε η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να απελευθερώσει τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς. Ειδάλλως θα περιμένουμε χρόνια και χρόνια, για να απελευθερωθούν», τόνισε.

Στο πεδίο της οικονομίας, ο κ. Χρυσόγονος επισήμανε: «την 21η Αυγούστου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα. Το δύσκολο είναι το μετά. Να μπορούμε να βγαίνουμε στις αγορές, χωρίς να χρειαζόμαστε δανεικά».

-Μουντιάλ 2018: Κροάτες εναντίον Ρώσων για μια θέση στους «4».Δύο μεγάλα παιχνίδια γίνονται σήμερα, για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στις 17:00, στη Σαμάρα, θα αναμετρηθούν η Σουηδία, που προκρίθηκε μετά από 24 χρόνια σε προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και η Αγγλία, που ελπίζει να πάρει το δεύτερο τρόπαιο, μετά το 1966.

Στις 21:00, στο Σότσι, θα διεξαχθεί ο τελευταίος προημιτελικός, ανάμεσα διοργανώτρια Ρωσία, που για πρώτη φορά, μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, έφτασε στα προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και την Κροατία, που φιλοδοξεί να κάνει καλύτερη πορεία, ακόμη και από το 1998, όπου έφτασε στον μικρό τελικό και πήρε την τρίτη θέση.

Από τους πρωταγωνιστές της Σουηδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος μετά την πρόκριση στα προημιτελικά δεν άντεξε κι έβαλε τα κλάματα, μπροστά στις κάμερες, συγκινημένος για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του. 

Έχει αγωνιστεί και στα 4 παιχνίδια και βρέθηκε αρκετές φορές κοντά στο γκολ, χωρίς να καταφέρει μέχρι τώρα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. «Είναι τρελό. Ελπίζω να έχω φυλάξει τα γκολ για τα επόμενα ματς» δήλωσε, μετά το 1-0 επί της Ελβετίας.

Ήρθε η ώρα να σκοράρει, για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μπεργκ; Μπορεί να ανοίξει το σκορ στον σημερινό προημιτελικό με την Αγγλία;

Η προσφορά της ημέρας από το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ είναι για τον Μάρκους Μπεργκ, ως σκόρερ του πρώτου γκολ στον αγώνα της Σουηδίας με την Αγγλία.

Έξι συνδυαστικά στοιχήματα από το Πάμε Στοίχημα

Το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ προσφέρει και έξι συνδυαστικά στοιχήματα για τους δύο σημερινούς προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα συνδυαστικά στοιχήματα για τον αγώνα Σουηδίας-Αγγλίας είναι:

Να σκοράρει ο Κέιν πρώτος και να σκοράρει η Αγγλία και στα 2 ημίχρονα και η Αγγλία Over 5,5 κόρνερ.

Να γίνει χρήση VAR και Over 10,5 κόρνερ αγώνα και να σκοράρουν και οι 2 ομάδες και Over 2,5 γκολ αγώνα.

Να σκοράρει ο Μπεργκ και η Σουηδία Over 4,5 κόρνερ και η Σουηδία Over 1,5 κίτρινες κάρτες.

Τα συνδυαστικά στοιχήματα για τον αγώνα Ρωσίας-Κροατίας είναι:

Να σκοράρει ο Μάντζουκιτς και ο Βίντα να δεχτεί κίτρινη κάρτα και η Κροατία Over 4,5 κόρνερ.

Ο αγώνας να λήξει ισόπαλος και Over 7,5 κόρνερ αγώνα και 5 λεπτά καθυστερήσεων στο 2ο ημίχρονο.

Να σκοράρει ο Ντζιούμπα και η Ρωσία Over 4,5 κόρνερ και η Ρωσία Over 1,5 κίτρινες κάρτες.

-Στη φυλακή 46χρονη που υποσχόταν πως θα σβήσει χρέη οφειλετών -Συνεργάζονταν με… μέντιουμ. Τον δρόμο για φυλακή πήρε μετά την απολογία της η 46χρονη που κατηγορείται ότι εξαπάτησε δεκάδες πολίτες, υποσχόμενη ότι μπορεί να επιλύσει θέματα κόκκινων δανείων, αλλά και οφειλών προς την εφορία.

Η 46χρονη εμφανιζόταν ως δικηγόρος ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο συνεργαζόταν και με άλλα μέλη που την συνέδραμαν. Το κύκλωμα, δρούσε από το 2013 μέχρι σήμερα, αποκομίζοντας κατά την κατηγορία τουλάχιστον 2.250.000 ευρώ.

Πολλά από τα θύματα έφτασαν μέχρι το κύκλωμα μέσω μέντιουμ, τα οποία συνέστηναν την 46χρονη ως ειδήμονα στα προβλήματα οικονομικής φύσεως που τα ταλαιπωρούσαν. Η ίδια υποδυόταν πως είχε μεγάλες διασυνδέσεις και σχέσεις με κρατικές υπηρεσίες, ενώ συνεργαζόταν και με δικηγόρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν 3 ακόμη εμπλεκόμενοι. Ο σύζυγος της 46χρονης, ένας επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ και μία γυναίκα,οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

-Κικίλιας: Ο Τσίπρας κόβει πάνω από 2,5 εκατ. συντάξεις ανερυθρίαστα.Ο Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού, σχετικά με την άρνησή του να δεχθεί την τροπολογία της ΝΔ για τη μη περικοπή των συντάξεων.

«Ο κύριος Τσίπρας κόβει πάνω από 2,5 εκατομμύρια συντάξεις ανερυθρίαστα», είπε ο κ. Κικίλιας στον ΣΚΑΪ και επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές το ταχύτερο δυνατόν.

«Το θέμα των συντάξεων δεν λύνεται ανάμεσα σε ένα τσιγάρο κι έναν καφέ, θέλει σοβαρή μελέτη και όπως είπε και ο πρωθυπουργός όλα θα γίνουν στην ώρα τους», είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Μάρδας.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου επισήμανε ότι δεν επιτρέπεται να παίξει ο πρωθυπουργός προεκλογικά παιχνίδια στις πλάτες των συνταξιούχων με αναβολή των περικοπών για έξι μήνες. 

Αν θέλει πραγματικά να μην περικοπούν οι συντάξεις δεν έχει παρά να υιοθετήσει την πρόταση νόμου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συμπλήρωσε η βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: