10 Ιουλίου, 2018

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Το Ναυτικό της Ταϊλάνδης πριν από λίγο μέσα από ανάρτησή του στο facebook ανακοίνωσε πως τόσο τα δώδεκα παιδιά όσο και ο προπονητής.

Όπου είχαν εγκλωβιστεί μέσα στη σπηλιά Ταμ Λουάνγκ για περισσότερες από δύο εβδομάδες έχουν επιτέλους διασωθεί. Το γεγονός μετέδωσε με τη χρήση της λέξης «Hooyah.

Η επιχείρηση που ξεκίνησε την Κυριακή ισοδυναμεί για τις αρχές με έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο, καθώς οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει ισχυρές βροχοπτώσεις για αυτή την εβδομάδα, που θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν εκ νέου τις σήραγγες με ταχείς ρυθμούς.

Η ομάδα των ξένων δυτών και των ανδρών των ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης κατεύθυνε τέσσερα αγόρια την Κυριακή

Και άλλα τέσσερα τη Δευτέρα μέσω των στενών, πλημμυρισμένων καναλιών από το εσωτερικό του σπηλαίου Ταμ Λουάνγκ, όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένα εδώ και δύο εβδομάδες, στην επιφάνεια της γης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επισήμως τα ονόματα των διασωθέντων παιδιών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα «από σεβασμό για τις οικογένειες εκείνων που παραμένουν στο σπήλαιο», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Η επιχείρηση της Δευτέρας σε σύγκριση με αυτή της Κυριακής διεξήχθη ομαλότερα σε σύγκριση με την Κυριακή και διήρκησε δύο ώρες λιγότερο, καθώς οι διασώστες είχαν εξασκηθεί στις απαιτούμενες ενέργειες, όπως εξήγησε αρμόδιος αξιωματούχος.

Ωστόσο, ο ίδιος είχε τονίσει εξαρχής πως οι ομάδες διάσωσης ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες από 20 ώρες για το τρίτο στάδιο της επιχείρησης. Κατόπιν, όλα εξαρτώνται από τον καιρό και το ενδεχόμενο νέων ισχυρών βροχοπτώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: