14 Ιουλίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση: 14-07-2018
–Κρήτη:Τουρίστας έκανε βουτιά θανάτου από τον τρίτο όροφο νοσοκομείου.Μία ακόμη αυτοκτονία σόκαρε την Κρήτη, καθώς πρόκειται για την τρίτη μέσα σε ένα 24ωρο.

Ένας τουρίστας έπεσε από τον τρίτο όροφο του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου, όπου νοσηλευόταν. Άλλοι ασθενείς αντιλήφθηκαν τι συνέβη και ενημέρωσαν τους γιατρούς, που έσπευσαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. 

Όταν όμως ήδη αργά, καθώς πέθανε ακαριαία. Ο τουρίστας νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική και οι γιατροί τον είχαν υποβάλει σε σειρά εξετάσεων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretapost. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση.

–Σε τι ελπίζει το Μαξίμου μετά τη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν
Ψήγματα αισιοδοξίας στο κυβερνητικό επιτελείο μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν. 
Με πρώτο βήμα, έστω, το επόμενο διάστημα να «τρέξει» η υπόθεση, να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες και να απαγγελθεί κατηγορητήριο στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς Κούκλατζη και Μητρετώδη που παραμένουν επί 4,5 μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου είναι συγκρατημένοι. Με το σκεπτικό ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο έληξε με την ελπίδα- αλλά όχι με τη διαβεβαίωση- ότι ο κ. Ερντογάν ενδέχεται να προχωρήσει σε μία κίνηση καλής θέλησης,απελευθερώνοντας τους δύο. Ο Σουλτάνος άλλωστε, επιμένει να εγείρει ζήτημα ανταλλαγής με τους «οκτώ». 

Αν και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, δεν υπήρξε «σαφής συσχέτιση των δυο θεμάτων». Στον απόηχο των παραπάνω, αρμόδιες πηγές επιμένουν να εξηγούν ότι πρόκειται για δυο περιπτώσεις που δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά.

«Από τη μια μεριά έχουμε μια απαρέγκλιτη τήρηση της νομικής διαδικασίας, έτσι όπως αυτή προβλέπεται και από το ελληνικό Δίκαιο, αλλά και από τις διεθνείς Συνθήκες. 

Ενώ, από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση των 2, δεν μπορεί καν να θεωρηθεί διαδικασία, έχουμε μια μη τήρηση της διαδικασίας, η οποία παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για να τονίσει ότι «υπάρχει μια πολύ μεγάλη ασυμμετρία στις δύο υποθέσεις, οι οποίες κατά κανέναν τρόπο δεν μπορούν ούτε να συμψηφιστούν, ούτε να συσχετιστούν».

–Σεισμός στην Ηλεία -Αισθητός σε Αρκαδία και Αχαΐα
Σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε στην Ηλεία περίπου στις 8:10 το πρωί του Σαββάτου, έγινε αισθητή και στην Αρκαδία και την Αχαΐα. 
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε κοντά στην κοινότητα Νεμούτα της Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, από την πλευρά του ανακοίνωση ότι η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 10 χιλιόμετρα ανατολικά της κοινότητας Λάλα, στην Ηλεία, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στο ένα χιλιόμετρο.

–Βίτσας: Ήμασταν προετοιμασμένοι για το μπλόκο στο Eurogroup - 
Ο Τσακαλώτος είχε  τη λύση στο… τσεπάκι

Ο Δημήτρης Βίτσας επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση περίμενε δυσαρέσκεια στο Eurogroup, από κάποια χώρα, για την απόφαση αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά και δήλωσε ότι είχε γίνει προετοιμασία.

«Ο Τσακαλώτος είχε τη λύση στο τσεπάκι του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολίτικης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν περίμενε να μπλοκάρει η Γερμανίδα την αποδέσμευση της δόσης, αλλά χώρες του Βίσεγκραντ.

«Δεν ήταν καψόνι, ήταν θέμα προσήλωσης στις αρχές», δήλωσε ο κ. Βίτσας και τόνισε πως η τυπολατρία στην Ευρώπη είναι βασική αρχή, αλλά ότι δεν δικαιολογεί συγχρόνως την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου. «Ήταν έναν πάρα πολύ μικρό θέμα που εύκολα μπορούσε να λυθεί, oι υπoυργοί Οικονομικών ήταν έτοιμοι να το λύσουν», συμπλήρωσε.

Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κάτι που να δημιουργεί πρόβλημα, ανέφερε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες διαδικασίες στο γερμανικό κοινοβούλιο και σημείωσε ότι ο ESM ενέκρινε επί της αρχής τα τελευταία 15 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσει η χώρα μας να πιέζει στην κατεύθυνση να γυρίσουν πίσω, καθώς κρατούνται 4 μήνες και 15 ημέρες χωρίς να τους έχει αποδοθεί καν κατηγορία. «Αυτή η διαδικασία πρέπει να τελειώσει. Με κάποιο γρήγορο τρόπο θα πρέπει η Τουρκία να τους επιστρέψει», δήλωσε.

Για το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών, σημείωσε ότι πρόκειται για δύο χαμηλόβαθμα στελέχη της πρεσβείας που έκαναν πράγματα που έθιγαν το εθνικό μας συμφέρον.

Τέλος, στο θέμα των συντάξεων είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει διαπραγμάτευση με βάση τα αποτελέσματα. Το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός είναι ένα επιχείρημα που να αξιοποιηθεί για παράδειγμα, είπε

–FT: Η Αλεξανδρούπολη στο επίκεντρο 
της ρωσικής εμπλοκής κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

Την Αλεξανδρούπολη ως ένα από τα επίκεντρα της ρωσικής δραστηριότητας στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο την αποτροπή της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ δείχνουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη χώρα μας κατηγορούμενοι ότι συνεργάστηκαν με επιχειρηματίες για να χρηματίσουν κρατικούς αξιωματούχους, μητροπολίτες και μέλη πολιτιστικών συλλόγων και ακροδεξιών ομάδων ώστε να υποκινήσουν αντιδράσεις και συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν γνωστοί στο λιμάνι της Θράκης. 

«Οι Ρώσοι ήθελαν να προκαλέσουν κατάρρευση των συνομιλιών. Ενέτειναν την εμπλοκή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη», δήλωσε ανώτερος Έλληνας διπλωμάτης στους FT.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι μια προσπάθεια χρηματισμού απέτυχε όταν ένας Έλληνας αξιωματικός ανέφερε στον διοικητή του το περιστατικό και σημειώνει ότι στην Αλεξανδρούπολη λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο το χρηματοδοτούμενο από τη Μόσχα «Ρωσικό Σπίτι». 

Ενώ Ρώσοι σπόνσορες που συνδέονται με το πυρηνικό εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης χρηματοδότησαν την ανέγερση ενός νέου ναϊδρίου ρωσικής τεχνοτροπίας με την ευλογία του οικείου μητροπολίτη Ανθίμου.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες πιστεύεται ότι δωροδόκησαν ακροδεξιές οργανώσεις μέσω ενός ντόπιου συμπατριώτη μας επιχειρηματία, εκμεταλλευόμενοι την υψηλή ανεργία και την δυσαρέσκεια κυρίως στις τάξεις των νέων κατά των υφιστάμενων πολιτικών κομμάτων.

Οι FT σημειώνουν ακόμη ότι σε ακροδεξιούς πολιτικούς κύκλους στη χώρα μας γίνεται λόγος για ένα νέο κόμμα που θα εδρεύει στη Μακεδονία και αναμένεται να προσελκύσει πολλές ψήφους από την κοινότητα των επαναπατρισμένων από τη Ρωσία Ποντίων.

–Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους 
στη Φρανκφούρτη. Στο νοσοκομείο 33 επιβάτες

Αεροσκάφος της Ryanair έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, όταν 33 επιβάτες παρουσίασαν έντονους πονοκεφάλους και ναυτία, πιθανόν λόγω της πτώσης της πίεσης στην καμπίνα, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Δουβλίνο, με προορισμό την πόλη Ζαντάρ στην Κροατία, μεταφέροντας 189 άτομα. Μετά την αναγκαστική προσγείωση 33 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβη στο αεροσκάφος. «Οι ειδικοί πρέπει να το διευκρινίσουν, αλλά μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Επιβάτης δημοσίευσε στο Facebook φωτογραφία που δείχνει τις μάσκες οξυγόνου να έχουν πέσει πάνω από τα καθίσματα. Οι μάσκες έπεσαν αμέσως, και ο πιλότος ξεκίνησε γρήγορη κάθοδο. 

Μετά τον αρχικό πανικό, οι επιβάτες ηρέμησαν. Πολλοί είχαν διαμαρτυρηθεί για πόνους μετά την προσγείωση, μερικοί είχαν και αίμα στα αυτιά τους. Μια γυναίκα μεταφέρθηκε με φορείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: