28 Ιουνίου, 2018

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (28/6/2018)

 

Ελλάδα:Ενοχή της Ηριάννας και σε δεύτερο βαθμό εισηγήθηκε εισαγγελέας. Η εισαγγελέας είπε πως τόσο η Ηριάννα όσο και ο συγκατηγορούμενός της Περικλής είναι μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. .

Κύκλωμα ελληνοποιήσεων όπου συμμετέχουν στελέχη ΟΤΑ κυνηγά η Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρώτοι ύποπτοι έχουν προσαχθεί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και ορισμένοι εξ αυτών έχουν θέσεις σε περιφέρειες ή δήμους και στην ΕΛ.ΑΣ. .

Δεσμεύτηκαν 3,9 τόνοι φρούτων σε επιχείρηση στο Ρέντη. .Πλημμύρες και απόγνωση σε Μάνδρα και Μαγούλα. Τα νερά χτύπησαν για δεύτερη φορά σε ισάριθμες ημέρες την Μάνδρα. .

FT: Ο Τσίπρας συμφώνησε με τη Μέρκελ επιστροφή των μεταναστών στην Ελλάδα. “Δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό βοηθήσει, ώστε να δοθεί το σήμα στους παράνομους διακινητές (ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές” .

Κόσμος:Οι ΗΠΑ αποσύρουν χρηματοδότηση για καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποσύρει τη δέσμευσή της για τη χρηματοδότηση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων, του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών, για την καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στο Γερμανικό και Γαλλικό Πρακτορείο . .

Μέρκελ: Το προσφυγικό μπορεί να κρίνει το μέλλον της ΕΕ. Αψηφώντας την μεγάλη πίεση που δέχεται από τους εταίρους της, τους Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, η καγκελάριος υπεραμύνθηκε της επιλογής να ανοίξει τα σύνορα σε περισσότερο από 1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο. .

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ «χτύπησε» τα συνδικάτα. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως οι εργαζόμενοι που δεν είναι μέλη συνδικάτων δεν έχουν υποχρέωση να καταβάλουν ειδικές συνδρομές για την εκπροσώπησή τους στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, «κόβοντας» μια πηγή σημαντική εσόδων για τις ενώσεις. .

Ερντογάν και Μπαχτσελί «τελειώνουν το καθεστώς έκτακτης ανάγκης». Η άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης είχε αποτελέσει προεκλογική δέσμευση του Τούρκου Προέδρου, εφόσον κέρδιζε τις εκλογές της 24ης Ιουνίου. .

Η ΕΕ σχεδιάζει κέντρα εκτός Ευρώπης για να κρατήσει μακριά τους μετανάστες. Η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για το προσφυγικό έρχεται την στιγμή που οι ροές προς την ΕΕ μέσω της Μεσογείου έχουν συρρικνωθεί κατά περισσότερο από 95% σε σχέση με το 2015. .

Πολιτική:Μητσοτάκης: Στο μέλλον τα Σκόπια μπορεί να διεκδικούν πάλι Μεγάλη Μακεδονία. Ο πρόεδρος της ΝΔ για το πρόγραμμα του κόμματος του, τη συμφωνία για το όνομα της ΠΓΔΜ και την πολιτική ασύλου της ΕΕ. .

Χατζηδάκης: Κωμωδία χωρίς προηγούμενο οι καταγγελίες περί αποστασίας. «Θεωρούν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους πάντες για πάντα και τώρα άρχισαν να μιλούν για σενάρια αποσταθεροποίησης», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. .

ΣΥΡΙΖΑ: Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος αμαυρώνει τη χώρα μας διεθνώς. «Τα όσα επακολούθησαν της σημερινής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη για τη συμφωνία με τη FYROΜ προκαλούν οργή σε κάθε δημοκρατικό πολίτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. .

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας. Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στις διήμερες εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. .

Δραγασάκης: Είχαμε προειδοποιήσει για τις τρικλοποδιές απόγνωσης . «Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει για πιθανές τρικλοποδιές απόγνωσης εκείνων των πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων που απέτυχαν σε ό,τι επιχείρησαν και διαψεύστηκαν σε ό,τι είπαν». .

Οικονομία:Ετήσια έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής για την γαλάζια οικονομία . Την πρώτη ετήσια έκθεση για την γαλάζια οικονομία και τις επενδύσεις που δύναται να κινητοποιήσει, δημοσίευσε η Ευρωπαική Επιτροπή. .

Νέα αύξηση των καταθέσεων αλλά ο δανεισμός παραμένει «παγωμένος». Οι ιδιωτικές καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξάνονται σταθερά από τις αρχές του έτους, όμως έως τώρα έχει καλυφθεί πολύ μικρό μέρος της «τρύπας» που προκλήθηκε το 2015. .

Το νέο αφήγημα Τσίπρα για τις συντάξεις στο Bloomberg. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμόσει τα όσα προβλέπει η απόφαση του Eurogroup για περικοπές στις συντάξεις, από το 2019 άφησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Bloomberg. .

H Κοινοβουλευτική Ομάδα CDU/CSU ενέκρινε τη συμφωνία του Eurogroup. Με ευρύτατη πλειοψηφία ενέκρινε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) τη συμφωνία του Eurogroup για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. .

Ελλάδα και Γαλλία δημοσιονομικά κερδισμένες από τη γήρανση του πληθυσμού. H Ελλάδα και η Γαλλία προβλέπεται να καταγράψουν τις μεγαλύτερες μειώσεις στο συνολικό κόστος για το δημόσιο από τη γήρανση του πληθυσμού (total public age-related costs) τις επόμενες δεκαετίες, σημειώνεται σε ανάλυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. .

Αθλητισμός:Μουντιάλ: Δεύτερη η Ελβετία μετά το «Χ» με τους μαχητικούς Κοσταρικανούς. Σε ένα ματς όπου το κίνητρο ήταν μονόπλευρο, καθώς μόνον η Ελβετία είχε ενδιαφέρον γι’ αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες του Πέτκοβιτς πήραν την ισοπαλία (2-2), ενώ οι Κοσταρικανοί κέρδισαν τις εντυπώσεις αφού ήταν κατά διαστήματα πολύ καλύτεροι, αλλά και άτυχοι. .

Μουντιάλ: Άνετα η Βραζιλία τη Σερβία . Σαν πραγματικό φαβορί του Μουντιάλ -δηλαδή πρώτη και χωρίς αμφισβήτηση- προκρίθηκε στους «16» η Βραζιλία. .

Χόρεψε… Gangnam Style και είπε αντίο η Γερμανία!. Στους ρυθμούς του γνωστού νοτιοκορεάτικου χιτ χόρεψε η Γερμανία! Η πρωταθλήτρια έπεσε θύμα την παθιασμένων Ασιατών και χάνοντας καθαρά 2-0, αποχαιρέτησε νωρίς-νωρίς το Μουντιάλ. .

Σε άθλια κατάσταση αποχώρησε από το γήπεδο ο Μαραντόνα (video). Ο Ντιέγκο Μαραντόνα αποχώρησε υποβασταζόμενος από την εξέδρα του γηπέδου, λίγα λεπτά μετά τη μεγάλη νίκη της Αργεντινής επί της Νιγηρίας. 

Μουντιάλ: Με τα «δεύτερα» η Κροατία νίκησε τους Ισλανδούς. Η Κροατία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έστω και αν έπαιζε με πολλούς αναπληρωματικούς, κατάφερε με τα τέρματα του Μπάντελι στο 53’ και του Πέρισιτς στο 90’ να πάρει τη νίκη επί της Ισλανδίας, παρά την ισοφάριση του Γκίλφι Σίγκουρτσον στο 76’. .

Δεν υπάρχουν σχόλια: