01 Ιουνίου, 2018

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ (1/6/2018)

 

Ελλάδα:Κερατσίνι: Στο Νοσοκομείο γυναίκα που γέννησε σπίτι της. Νεκρό το μωρό. Ακόμη ένα περιστατικό με νεκρό μωρό που γεννήθηκε στο σπίτι από την μητέρα του έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες στο Κερατσίνι.

Βοήθεια 2,5 εκατομμυρίων για την σεισμόπληκτη Κω ενέκρινε η ΕΕ. Τα χρήματα θα διατεθούν για την προστασία μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, αλλά και για την αποκατάσταση των υποδομών μεταφορών. .Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Λυκόβρυση. Δύο δράστες εισέβαλαν στην τράπεζα αφότου έσπασαν τη τζαμαρία με βαριοπούλα. .

Ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή σε φλεγόμενο σπίτι στο Αμύνταιο. Η φωτιά προκάλεσε εκτενείς ζημιές στην μονοκατοικία. .Αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης ATM στην Αγία Παρασκευή. Οι δράστες προκάλεσαν έκρηξη όμως δεν κατάφεραν να πάρουν τις κασέτες με τα χρήματα. .

Κόσμος:Φτάνει το τέλος της εποχής Ραχόι στην Ισπανία. Τούρκος ΥΕΘΑ: Όσοι κάνουν παιχνίδια σε βάρος μας λογαριάζουν λάθος. .Στα πρόθυρα της  κατάρρευσης η κυβέρνηση Ραχόι στην Ισπανία. 

Ο αρχηγός των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ ετοιμάζεται να αναλάβει την πρωθυπουργία μετά την σημερινή ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής σε βάρος του συντηρητικού πρωθυπουργού, με την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να οδεύει προς νέες εκλογές και αβεβαιότητα. .

Η λαϊκίστικη κυβέρνηση αναλαμβάνει τα ηνία στην Ιταλία. Η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει να υλοποιήσει μια προγραμματική συμφωνία που προβλέπει αναθεώρηση της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής και των κανόνων για την δημοσιονομική σταθερότητα. .

Σολτς: Η απόφαση των ΗΠΑ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, τόνισε χθες πως η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς στον χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγουν από τον Καναδά, τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και το Μεξικό αντίκειται προς το διεθνές δίκαιο. .

Πολιτική:Μπγιάλας: Αν ξεχνάμε τον Λαμπράκη, τότε ας μη μας νοιάζει και ο Κουφοντίνας. Εν τω μεταξύ, στήριξη στον Πάνο Καμμένο για τα ακραία τιτιβίσματά του έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. .

Κρίσιμη επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ για το Σκοπιανό. «Δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή, όταν υπάρξει θα ενημερώσουμε τους πολιτικούς αρχηγούς και τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. .

Βούτσης: Μόνο εφόσον εκπληρωθούν όλα τα βήματα του οδικού χάρτη από την πΓΔΜ θα τεθεί σε ψηφοφορία η συμφωνία. Μόνο εφόσον εκπληρωθούν όλοι οι όροι της συμφωνίας αυτή θα επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. .

36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν σύγκληση Κοινοβουλευτικής ομάδας . Την σύγκληση κοινοβουλευτικής ομάδας ζήτησαν εγγράφως σήμερα 36 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να ενημερωθούν αρμοδίως για το πολυνομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση το επόμενο διάστημα στη Βουλή. .

Τσίπρας από ΣΕΤΕ: Τέλος Ιουνίου οι οριστικές αποφάσεις για το χρέος «Υποσχεθήκαμε ένα δύσκολο αλλά ανορθωτικό δρόμο για τη χώρα και την οικονομία και τρία χρόνια μετά βλέπουμε επιτέλους ότι βγαίνουμε στο ξέφωτο» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). .

Οικονομία:Στράουχ: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και μετά το Μνημόνιο. «Καθώς η Ελλάδα εισέρχεται στους τελευταίους μήνες του προγράμματος του ESM, είναι κρίσιμο να συνεχίσει αποφασισμένη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απομένουν και να παραμείνει σε μεταρρυθμιστική τροχιά μετά το τέλος του προγράμματος», είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ESM. .

Προειδοποίηση Moody’s: Η επιβολή δασμών θα βλάψει την αμερικανική οικονομία.Ο οίκος αξιολόγησης Moody's προειδοποίησε ότι η επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο που προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και το Μεξικό, μπορεί να δώσει ώθηση σε ορισμένα εγχώρια προϊόντα μετάλλου, αλλά πιθανότατα θα βλάψει την αμερικανική οικονομία. .

Αντίμετρα ανακοινώνει και το Μεξικό στους αμερικανικούς δασμούς . Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε απόψε σειρά εμπορικών μέτρων, σε αντίποινα για την επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο από τις ΗΠΑ, τον κυριότερο εμπορικό εταίρο του Μεξικού. .

Συνεδριάζει το Washington Group με συμμετοχή Λαγκάρντ για το ελληνικό χρέος. Το ζήτημα του ελληνικού χρέους τίθεται σήμερα στο επίκεντρο του Washington Group, το οποίο λαμβάνει χώρα στον Καναδά, στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών των 7 ισχυρών χωρών του κόσμου. .

ΟΠΑΠ Forward:Νέοι επιχειρηματικοί δρόμοι για 21 μικρομεσαίες επιχειρήσεις . Οι νέες εταιρείες του προγράμματος παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση .

Αθλητισμός:Τέλος ο Ζιντάν από Ρεάλ!. Aιφνίδια και... σοκαριστική εξέλιξη στη Ρεάλ Μαδρίτης. Λίγες μέρες μετά το three-peat στο Champions League, ο Ζινεντίν Ζιντάν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη «βασίλισσα» .

Δεν υπάρχουν σχόλια: