28 Μαΐου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση:28-05-2018
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.
Λίγα 24ωρα μετά την τριμερή συνάντηση, που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα έχει νέα κρίσιμη συνάντηση με τον ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στη βελγική πρωτεύουσα, όπου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι νέες προκλήσεις, μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την πολυμερή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά και οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπως και στη Βενεζουέλα.

Όπως έγινε γνωστό, στο περιθώριο του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας των Ευρωπαίων υπουργών με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Μαίνεται πυρκαγιά στην Κύμη Ευβοίας
Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη απο τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην περιοχή ‘Αγιος Γεώργιος, στην Κύμη Ευβοίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε ρεματιά, σε δύσβατο σημείο, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στην περιοχή.

Αυτή τη στιγμή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και συγκεκριμένα, 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 10 πυροσβεστών, τρία οχήματα ΟΤΑ, ένα ελικόπτερο και ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο «Καναντέρ».

Συλλήψεις για κλοπή αρχαίων μνημείων 
από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας

Στη σύλληψη του νυχτοφύλακα του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας και ενός συνεργού του, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή και υπεξαίρεση αρχαίων μνημείων, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες αφαίρεσαν από αποθηκευτικούς χώρους του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας εξαιρετικές αρχαιότητες, προκειμένου να τις διαθέσουν στην παράνομη αγορά, για οικονομικό όφελος. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του νυχτοφύλακα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολύτιμα αρχαία αντικείμενα. Επιπλέον στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν πιστόλι κρότου – λάμψης με γεμιστήρα, 7 αβολίδωτα φυσίγγια και κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια.

ΑΑΔΕ: Πλήθος παρανομιών από ελέγχους 
για περιπτώσεις φοροδιαφυγής

Στην αποκάλυψη περιπτώσεων παράνομης μεταφοράς τουριστών με ΕΙΧ πουλμανάκια, μη έκδοσης αποδείξεων σε εστιατόρια και αίθουσες εκδηλώσεων, και κατοχής και διάθεσης τροφίμων χωρίς παραστατικά, προχώρησαν στελέχη της ΑΑΔΕ, μετά από ενδελεχείς ελέγχους για την φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα:Στην Μύκονο οι ελεγκτές εντόπισαν πολυτελές πουλμανάκι Mercedes, που έκανε VIP μεταφορές, χωρίς να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος και χωρίς χαρτιά. Κατασχέθηκαν οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Στην Νάουσα της Πάρου μπήκε διήμερο λουκέτο σε γνωστό εστιατόριο για μη έκδοση 34 αποδείξεων. Στην Πάρο αύριο μπαίνει 7ήμερο λουκέτο σε εστιατόριο για διπλή υποτροπή.

Στο Αλιβέρι μπαίνει 48ωρο λουκέτο σε αίθουσα εκδηλώσεων γιατί σε πάρτι γάμου, αξίας 3.100 ευρώ, δεν είχε κόψει απόδειξη. Σε έλεγχο σε συσκευαστήριο πατάτας στο νομό Αχαΐας εντοπίστηκαν 29 τόνοι πατάτας, αξίας 11.500 ευρώ, χωρίς παραστατικά. 

Σε έλεγχο σε συσκευαστήριο λεμονιών στο νομό Αχαΐας εντοπίστηκαν 22 τόνοι λεμονιών, αξίας 11.000 ευρώ, επίσης χωρίς παραστατικά.

-Τρίκαλα:Έχασε τη ζωή βρέφος 13 μηνών μετά από πτώση αυτοκινήτου σε χαράδρα.Σε χαράδρα, στο χωριό Κοτρώνι του δήμου Πύλης, έπεσε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο, για άγνωστους λόγους, ξέφυγε της πορείας του.

Το δυστύχημα είχε τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο ενός βρέφους 13 μηνών και τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Τρικάλων.

-Την Τρίτη η επόμενη φορολοταρία

Αύριο 29 Μαϊου είναι προγραμματισμένη η επόμενη κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των κληρώσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ):

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 (για τις συναλλαγές Απριλίου)

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 (για τις συναλλαγές Μαΐου)

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 (για τις συναλλαγές Ιουνίου)

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 (για τις συναλλαγές Ιουλίου)

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 (για τις συναλλαγές Αυγούστου)

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 (για τις συναλλαγές Σεπτεμβρίου)

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 (για τις συναλλαγές Οκτωβρίου)

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018 (για τις συναλλαγές Νοεμβρίου)


Δεν υπάρχουν σχόλια: