05 Μαρτίου, 2018

ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΜΑΞΙΜΟΥ: ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ;

 

Του Γρηγόρη Καλοκαιρινού
Είναι μακριά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν πως η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί τις καλές σχέσεις και την επί κοινωνικής βάσεως συνεργασία με την Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία και αυτή τη διάθεσή της καλλιεργεί μέσα από τα υποκριτικά γλυκανάλατα χαμόγελα του κ. Τσίπρα κατά τις συναντήσεις του με τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Η αλήθεια στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τελείως διαφορετική. Στην πραγματικότητα πρόκειται για προβατόσχημους λύκους, οι οποίοι επιχειρούν τώρα που ανέβηκαν στην εξουσία να εφαρμόσουν τις πάγιες σκέψεις, απόψεις και θεωρίες του Μάρξ.

Και των λοιπών συνοδοιπόρων του γύρω από τα θέματα Θρησκείας και Εκκλησίας, ασχέτως εάν ο μέντοράς τους για να «στήσει» την… κοσμοθεωρία του γύρω από το μεταφυσικό αυτό ζήτημα, μεταξύ άλλων, είχε… κατακλέψει τον Απόστολο Παύλο.

Με σαφείς και αδιαπραγμάτευτους λοιπόν τους στόχους εξοβελισμού της Ορθοδόξου Πίστεως από την ψυχή του παραδοσιακού Ρωμηού, και ως εκ τούτου την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας από το κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, επινοεί το αριστερόστροφο πολιτικό μόρφωμα που μας διαφεντεύει διάφορα σατανικά σχέδια. 

Γι’ αυτό και μετά τον άμετρο και ελλιπή στον οργανωτικό τομέα αναλόγων στόχων πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, τοποθέτησε στο Υπουργείο Παιδείας έναν συγκροτημένο πανεπιστημιακό δάσκαλο, τον κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Ο οποίος, παρά το γεγονός ότι είναι γέννημα-θρέμμα Κωνσταντινοπολίτης, με θητεία στον τουρκικό στρατό, αποτελεί ξεχωριστό δείγμα Έλληνα της Βασιλίδος των Πόλεων που πατάει σε δύο πνευματικές «βάρκες». 

Εγκατέλειψε τα Ορθόδοξα Ανατολικά Νάματα των πατέρων του και ασπάστηκε τον Δυτικό Διαφωτισμό, με πολύ γνωστές μας πλέον τις θεωρητικές και πρακτικές του προσεγγίσεις. 

Μ΄ άλλα λόγια, για να διατυπώσουμε σωστά στην τουρκική γλώσσα αυτή τη «μετάλλαξη», μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη «ντολμές», που σημαίνει «ΑΛΛΑΖΩ», φεύγω από αυτά που πιστεύω και ασπάζομαι κάτι άλλο. Και οι ντολμέδες είναι σαν τους γενίτσαρους, πολύ πιο φανατικοί απέναντι στους πρώην δικούς τους, απ΄ ό,τι είναι οι φυσικοί αντίπαλοι. 

Με έναν τέτοιο υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αποφάσισαν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «Εθνικόφρονες» ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσουν Παιδεία και Ορθόδοξη Θρησκεία -άρα και Εκκλησία- που συμπεριλαμβάνουν φυσικά και ολόκληρη την δισχιλιετή Παράδοση της Ρωμηοσύνης.

Έτσι, μετά τα «περιφερειακά» χτυπήματα στο μάθημα των θρησκευτικών, τον Εκκλησιασμό των μαθητών, την πρωινή προσευχή, τις παρελάσεις και μερικές άλλες ορατές αλλά και… κρυφές παρεμβάσεις.

Αποφάσισαν τώρα να πάνε στην «καρδιά» του θέματος που τους απασχολεί και να επιτεθούν κατά μέτωπον. Έβαλαν στόχο λοιπόν τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή τον συνολικό Νόμο που ξεκάθαρα ορίζει με κοινή συμφωνία τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας. 

Και επειδή θα ήταν παρακινδυνευμένη μία κατευθείαν επίθεση «προς Άλωσιν» του αυτοδιοικήτου της Εκκλησίας μας, ανακάλυψαν την Κερκόπορτα, μέσα από την οποία θέλουν να πετύχουν τον σκοπό τους. Πρόκειται για το Αυτοδιοίκητο Ίδρυμα της Παναγίας Τήνου, που είναι και συνταγματικώς κατοχυρωμένο μέσω του Καταστατικού Χάρτη. 

Επτά βουλευτές λοιπόν -5 του ΣΥΡΙΖΑ, ένας των ΑΝΕΛ και ένας από το Ποτάμι- κατέθεσαν τροπολογία, με την οποία ζητούσαν να καταργηθεί το Αυτοδιοίκητο του Ιδρύματος και η Διοίκησή του να περιέλθει στο Κράτος. 

Ο στόχος τους πασιφανής, γι’ αυτό και την έκανε αμέσως δεκτή ο κ. Γαβρόγλου, για τον οποίο λένε οι… κακές γλώσσες πως ήταν πίσω από αυτή την ιστορία. 

Και το… ξήλωμα αρχίζει. Καταρχήν, ο εξ οφίτσιο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο εκάστοτε δηλαδή Μητροπολίτης Τήνου, Σύρου, Μυκόνου κτλ., - μοναδικός εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο Δ.Σ. του Ιδρύματος- θα πάψει να έχει δικαίωμα ψήφου και το συμβούλιο θα το διορίζει ο υπουργός Παιδείας. 

Πετάνε επομένως έξω την Εκκλησία εμφανώς με «τσαμπουκά» και στη συνέχεια αλωνίζουν, παρεμβαίνοντας στον Καταστατικό Χάρτη και τροποποιώντας καθετί που αφορά τα δικαιώματά της επί του Ιδρύματος. Τα περνάνε όλα στο Κράτος χωρίς να ρωτήσουν, ως όφειλαν, το έτερο μέλος του συμφωνηθέντος από κοινού, το 1977, Καταστατικού Χάρτη. 

Συμπέρασμα, ένα αριστερό κόμμα, το οποίο επί δεκαετίες φώναζε για χωρισμό Εκκλησίας – Πολιτείας, τώρα που ήρθε στα…πράγματα επιθυμεί τον περαιτέρω εναγκαλισμό του με τα… Θεία, αναλαμβάνοντας και… εκκλησιαστικές εξουσίες!

 Βεβαίως, την αφορμή για ένα τόσο σοβαρό συνταγματικό πραξικόπημα την έδωσε απλόχερα μικρή μερίδα της τοπικής κοινωνίας της Τήνου, με τις προσωπικές φαγωμάρες, τις οποίες εκμεταλλεύονται κατά καιρούς τα κόμματα αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαν φθάσει στο ακραίο σημείο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τους αρκούσαν οι ψηφοθηρικοί τους στόχοι και μόνο. Τώρα έχουμε να κάνουμε με ξεθεμελιωτές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσουν στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Τήνου. 

Αναλόγως με τις εξελίξεις από τις αντιδράσεις της Εκκλησίας, θα πράξουν τα ίδια και σε άλλα εκκλησιαστικά Ιδρύματα που διέπονται από καθεστώς αυτοδιοικήσεως όπως αυτό της Τήνου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ολόκληρος ο εκκλησιαστικός χώρος είναι ανάστατος με πρώτο και πλέον θυμωμένο από τα τελευταία καμώματα των Τσίπρα, Γαβρόγλου και συντροφία, τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Ο οποίος μέχρι τώρα χειρίστηκε τα θέματα Εκκλησίας – Πολιτείας με μοναδικό σκοπό την ειρηνική συμβίωση και συνεργασία των δύο πλευρών, υπέρ των συμφερόντων του συνόλου του λαού μας. 

Διαπιστώνει όμως τώρα πως οι σημερινοί κυβερνώντες δεν έχουν «μπέσα», παρά μόνον παραπλανητικά χαμόγελα και υποσχέσεις προς εκπλήρωση των ιστορικών αθεϊστικών και αντεκκλησιαστικών τους στόχων.

Επί του θέματος λοιπόν αναμένονται άμεσες αντιδράσεις, που θα δρομολογηθούν από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και στη συνέχεια από την Ιεραρχία. 

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για κινήσεις της συντριπτικής πλειονότητας των Τηνίων πολιτών, οι οποίοι σκέπτονται να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, όπου θα καταγγείλουν το Συνταγματικό Πραξικόπημα της κυβερνήσεως, ζητώντας αποκατάσταση της νομιμότητος. 

Ο επιχώριος επίσκοπος κ. Δωρόθεος, αναφέρουν τοπικές πηγές, βρίσκεται στο πλευρό του χειμαζομένου Ιδρύματος και του Λαού της Μαριοσκέπαστης Νήσου, αντιμετωπίζοντας ψύχραιμα το ζήτημα που ανέκυψε και με βάση φυσικά τις θεολογικές αλλά και τις διεθνείς πολιτικές του γνώσεις ως διπλωματούχος και των Πολιτικών Επιστημών.

Όμως και οι περισσότεροι ιεράρχες είναι υπέρ της απόψεως προσφυγής στα διεθνή δικαστήρια αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέγεται μάλιστα ότι προσφέρθηκαν πολλοί Έλληνες ευρωβουλευτές από ολόκληρο σχεδόν το πολιτικό φάσμα να φέρουν το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Όπως τονίζουν συνοδικές πηγές, ο κ. Ιερώνυμος συζητά και σκέπτεται κάθε πιθανή ενέργεια στην οποία θα καταφύγει η Εκκλησία για να αντιμετωπίσει το σταλινικό πρόβλημα που της δημιούργησαν το έτος 2018 οι επίγονοι του «Πατερούλη»…


Δεν υπάρχουν σχόλια: