09 Ιανουαρίου, 2017

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

 
Συνέρχεται, από αύριο Τρίτη 10 έως και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 160ής Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

 


ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1

 
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Επωνύμως» έδωσε εχθές ο Μακαριώτατος. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την ιστορία, το έργο, τις δυσκολίες, το παρόν και το αύριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Δείτε την συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου:

 


ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Άρχισαν το πρωί της Δευτέρας στην Γενεύη μεταξύ των δύο ηγετών της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, οι τριήμερες εντατικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ΝΕΚΡΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛ-ΑΡΙΣ

 

Τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου στη χερσόνησο του Σινά, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

 

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των Χριστουγέννων τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στη Μόσχα, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ο ευρωπαϊκός Τύπος παρακολουθεί με άγρυπνο μάτι την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών και το κατά πόσο η κυβέρνηση Τσίπρα θα σεβαστεί την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ “ΞΕΡΙΖΩΘΕΙ” ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ” “ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ

 

Στα τέλη του 2015, το αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Χαλιφάτο» ξεκίνησε τις τρομοκρατικές ενέργειες σε ευρωπαϊκό έδαφος, απόρροια της εδαφικής του υποχώρησης σε Συρία και Ιράκ και με στόχο τα όποια πλήγματα αφενός να κλονίσουν το αίσθημα ασφάλειας πολιτών κρατών που το έπλητταν στρατιωτικά ή βοηθούσαν όσους τον πολεμούν στο πεδίο των μαχών, αφετέρου να στείλει μήνυμα ισχύος, διατηρώντας ζωντανό τον μύθο του και κατ επέκταση υψηλό το φρόνημα των υποστηρικτών του. 

ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ

 

Στη Γενεύη ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον της διαιρεμένης Κύπρου. Διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης φοβούνται ότι η επιρροή του προέδρου Ερντογάν θα μπορούσε να αυξηθεί, γράφει η Die Welt.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Ημέρα ενημέρωσης της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας από τον πρωθυπουργό η Δευτέρα, με την κυβέρνηση να επιδιώκει συνεννόηση στο εθνικό θέμα του Κυπριακού, καθώς εισέρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2017

 

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, θα ξεκινήσουν δύο νέα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως γνωστοποιεί με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙ ΕΠΟΙΚΙΣΜΩΝ

 

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την περικοπή χρηματοδοτήσεων ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 2017, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για τον τερματισμό της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!

 

«Τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο ενέργειας διαπίστωσε  μια σειρά από ισχυρές κυβερνοεπιθέσεις που διεξήχθησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο υπουργός ενέργειας φυσικών πόρων Berat  Albayrak.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

 

Στη δημιουργία μίας νέας κυβέρνησης φαίνεται πως στοχεύει το αλβανικό κόμμα «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»- DUI, το οποίο σήμερα έκαμε γνωστό με ανακοίνωση του, πως υιοθετεί κοινή πλατφόρμα και το Συνασπισμό των υπολοίπων αλβανικών κομμάτων, δηλαδή τα Besa-Αναγέννηση και «Συμμαχία για τους Αλβανούς».

ΠΡΟΣΑΡΑΞΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ

 

Το «Ιμπραήμ Τσεσμίρ» ,τουρκικό πλοίο το οποίο μετέφερε ατσάλι προσάραξε κοντά στην Κω και πιο συγκεκριμένα στην Αμόγλωσσα,με πλήρωμα 14 ατόμων.