05 Ιανουαρίου, 2017

Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

 

Το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος εξήρε σήμερα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Τον καθιερωμένο Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά  αύριο ανήμερα των Θεοφανείων θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. 

Ο Αρχιεπίσκοπος θα προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ναό της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά και στις 11 το πρωί θα τελέσει τον αγιασμό των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο πρώτο λιμάνι της χώρας

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr


HΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

 

Τα Θεοφάνεια ή Φώτα ή Επιφάνεια γιορτάζουμε την βάπτιση του Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο ή Βαπτιστή. Στην Ελλάδα ο αγιασμός γίνεται για πρώτη φορά την παραμονή των Θεοφανίων και λέγεται «Μικρός Αγιασμός» ή «Πρωτάγιαση» ή «Φώτιση».

ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ

 

Η διάρκεια της τελευταίας συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Συρία μπορεί να έχει μικρότερη σημασία από τη γέννησή της. Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν έκλεισαν τη συμφωνία χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ - ένα ανησυχητικό σημάδι της φθίνουσας περιφερειακής επιρροής της μοναδικής υπερδύναμης του κόσμου.

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Υψηλόβαθμα στελέχη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θα καταθέσουν σήμερα στο Κογκρέσο, αναφορικά με τις καταγγελίες για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεκλογικές ηλεκτρονικές υποκλοπές κατά του Δημοκρατικού Κόμματος και στελεχών του, το 2016.

Η ΧΑΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

Συχνά ακούγονται, σε δύσκολες στιγμές, φωνές, όπως «πού είναι και τι κάνει η πνευματική ηγεσία του τόπου», κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε σοβαρά κοινωνικά, οικονομικά και εκπαιδευτικά  θέματα.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η δολοφονία 83χρονου, που βρέθηκε νεκρός στις 5 Ιανουαρίου 2012, μέσα στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩ!

 

Και δεύτερη δημοσκόπηση σε διάστημα λίγων ημερών καταγράφει διεύρυνση του ποσοστού των ελλήνων που βλέπουν αρνητικά το ευρώ και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 76 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΟ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ

 

Αμαξοστοιχία του προαστιακού σιδηροδρόμου εκτροχιάστηκε σήμερα το πρωί στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τουλάχιστον 76 άνθρωποι, σύμφωνα τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η πυροσβεστική.

ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ

 

Θολό παραμένει το τοπίο σε σχέση με τις εισφορές εκείνων που χρησιμοποιούν μπλοκάκι, αλλά είναι παράλληλα και μισθωτοί. Με βάση τον υφυπουργό Εργασίας, οι μισθωτοί που δεν χρησιμοποιούν το μπλοκάκι τους, δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εισφορές.

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ 26ΧΡΟΝΟΥ ΤΥΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Τυνήσιος 26 ετών έχει προσαχθεί από τη γερμανική αστυνομία που διεξάγει έρευνα για το εάν ο νεαρός έπαιξε κάποιον ρόλο στην επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, όπου σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ο συσχετισμός των διαφορετικών τρόπων ζωής με την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο "Ρέινα" της Κωνσταντινούπολης την Πρωτοχρονιά συνιστά μια σκόπιμη προσπάθεια διχασμού του έθνους και υπογράμμισε ότι το τουρκικό κράτος δεν αναμείχθηκε ποτέ στον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Το ενδεχόμενο αποτυχίας της διαπραγμάτευσης στη Γενεύη απέκλεισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε δηλώσεις που έκανε μετά τη δίωρη συνάντησή του με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ 'Αιντε στο υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «ακόμη και αν σε κάποιο σημείο χρειαστεί να σταματήσει η διαπραγμάτευση, αυτό δεν θα είναι η καταστροφή αλλά ένα στοιχείο της διαδικασίας για να συνεχίσει αργότερα».

AΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΝΕΦΟΣ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

 

To Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας (NMC) ανανέωσε σήμερα τον συναγερμό για μόλυνση του περιβάλλοντος και ομίχλη σε ορισμένες περιοχές της βόρειας, ανατολικής και κεντρικής Κίνας, περιλαμβανομένου του Πεκίνου.