03 Ιανουαρίου, 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ STRATFOR ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ 2017

 
                               Διαβάστε όλο το θέμα ΕΔΩ....


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΙΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

 
 Δικαιοσύνη για τους λαούς, η θεραπεία της Τζιχάντ
Βρέθηκε σε μια χώρα που, επί σειρά δεκαετιών, κάθε θρησκευτική πρακτική ήταν πλήρως απαγορευμένη, ενώ η εύθραυστη και έκρυθμη πολιτική κατάσταση συχνά στοχοποιούσε ως κύριο εχθρό την Ορθόδοξη Ελλάδα.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DIE ZEIT ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Δημοσίευμα αφιερωμένο στην Ελλάδα, με τίτλο «Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα», φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Die Zeit. Ο Δημήτρης Τσαρλάκης (το όνομά του έχει αλλαχτεί) είναι κατά κάποιον τρόπο ικανοποιημένος από την ζωή του και από τη ζωή της μικρής του οικογένειας.  Εδώ και ενάμισι χρόνο έχει ξανά μια σταθερή δουλειά.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΑΑΡ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΕΣ

 

Από αυτό το λιλιπούτειο κρατίδιο θα μπορούσαν να εξαχθούν πρώτα συμπεράσματα για τις επικείμενες ομοσπονδιακές εκλογές στη χώρα. Θα σημάνει το τέλος του μεγάλου συνασπισμού και στο Βερολίνο;

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ

 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για χρόνια μπλόκαρε κρυφά τις προσπάθειες της ΕΕ να αναχαιτίσει τη φοροαποφυγή των πολυεθνικών εταιριών, όσο ήταν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, όπως δείχνουν ντοκουμέντα που διέρρευσαν και είδαν το φως της δημοσιότητας.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΟΙΣΩΝ

 

Ο τίτλος του αριστουργήματος του Αντώνη Σαμαράκη ταιριάζει απόλυτα στην ψυχοσύνθεση μας. Σε κάθε αλλαγή χρόνου οι ευχές για ένα καλύτερο νέο έτος αναπτερώνουν το ηθικό των ανθρώπων. Φέτος είναι ίσως η πρώτη φορά που όσες ευχές και αν ανταλλάξαμε  δεν νιώσαμε ούτε μια αχτίδα ελπίδας στις ψυχές μας.

ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ 2017 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Η Τουρκία το 2017 θα εισέλθει σε κατάσταση αστάθειας και διαρκούς κρίσης.  Κρίσιμα ζητήματα και εξελίξεις στο εσωτερικό που σχετίζονται με την επιβολή των φιλοδοξιών του Τούρκου Προέδρου, την  τρομοκρατία και το Κουρδικό, θα  ταλανίζουν τη χώρα το χρόνο αυτό.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια έγινε στις 23.20 της Δευτέρας η μονοκατοικία στελέχους του υπουργείου Εργασίας, επί της οδού Τραυλαντώνη στα Πατήσια.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΚΕΛ ΡΕΝΤΣΙ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΤΟ ΦΕΤΕΙΝΟ ΝΤΑΒΟΣ

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δεν θα δώσει το παρών στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της στο πρακτορείο Reuters. 

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ

 

Περίπου 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εξέγερσης που ξέσπασε με αφορμή τον πόλεμο μεταξύ αντίπαλων συμμοριών στις φυλακές της πόλης Μαναούς, στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΣΗ

 

Απορρίφθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, το αίτημα των οκτώ τούρκων στρατιωτικών να συνεκδικαστούν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφετειακών αποφάσεων που αφορούν την έκδοσή τους.

ΣΥΡΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ 180.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ISIS ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΕ ΠΛΗΘΗ

 

Ένας 38χρονος Σύρος συνελήφθη το Σάββατο στη Γερμανία με την κατηγορία ότι πρότεινε στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος να διαπράξει πολλές επιθέσεις με παγιδευμένα φορτηγά έναντι του ποσού των 180.000 ευρώ.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ;

 

Πριν από μερικά χρόνια ήταν πολύ νωρίς για να λυθεί το Κυπριακό. Σε μερικά χρόνια θα είναι πολύ αργά. Αν δεν λυθεί τώρα, φέτος, σε λίγες μέρες στη Γενεύη,  τότε η εκκρεμότητα θα τελειώσει είτε με βίαιη προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία, είτε με διχοτόμηση που θα διεκδικήσει πλέον πολιτική αναγνώριση.