03 Ιανουαρίου, 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια έγινε στις 23.20 της Δευτέρας η μονοκατοικία στελέχους του υπουργείου Εργασίας, επί της οδού Τραυλαντώνη στα Πατήσια.

«Αν συνεχιστεί η σκληρή στάση για μέτρα σημαίνει ότι υπάρχει υπονόμευση της κυβέρνησης εκ μέρους των δανειστών» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει εντός Ιανουαρίου.

Στις φλόγες τυλίχθηκε στις 09.15 της Τρίτης διαμέρισμα στην οδό Κοραή στον Κορυδαλλό. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 07.15 και σε σούπερ μάρκετ στο Γύθειο Λακωνίας. Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, τα οποία καθιερώθηκαν το 1986, θέλει να αναβιώσει το υπουργείο. Όπως αναφέρει ο υπουργός Κ.Γαβρόγλου, «επιδίωξή μας είναι η θεσμοθέτηση διαδικασιών κατά τις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές ακόμα και του Δημοτικού».

Κόσμος:Πυρκαγιά γιγαντιαίων εκτάσεων κατακαίει από τη Δευτέρα το Βαλπαραΐσο, στην Κεντρική Χιλή, καταστρέφοντας περίπου 100 σπίτια και αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Σύμφωνα με τις Αρχές, τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν επίσης διακομιστεί στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι με αναπνευστικά προβλήματα.

Σάλο προκαλούν στην Ισπανία δύο περιπτώσεις λαθρομετανάστευσης, αμφότερες ενδεικτικές της μεταναστευτικής και της προσφυγικής κρίσης που πλήττει όλη την Ευρώπη. Στην πρώτη περίπτωση, οι ισπανικές Αρχές συνέλαβαν δύο Μαροκινούς που επιχείρησαν να περάσουν παράνομα από τη Θέουτα, ενώ στη δεύτερη ένας νεαρός αφρικανός μετανάστης βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα.

Αναστολή της συμμετοχής σε όποια συζήτηση συνδέεται με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις ειρήνευσης στην Αστάνα ανακοίνωσαν την Τρίτη οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις «πολλές και μεγάλης έκτασης» παραβιάσεις της εύθραυστης εκεχειρίας στη Συρία. 

Οι διαπραγματεύσεις πρόκειται να ξεκινήσουν περί τα τέλη Ιανουαρίου υπό την εποπτεία της συμμάχου της Δαμασκού Ρωσίας και την Τουρκία που στηρίζει τους αντάρτες. Το (ρεπουμπλικανικό) Κογκρέσο συνέρχεται για πρώτη φορά υπό τη νέα σύνθεσή του, έτοιμο να καταργήσει μεγάλα τμήματα του Obamacare και να επαναφέρει κανονισμούς για το περιβάλλον και τον χρηματοπιστωτικό τομέα. 

Παράλληλα, οι υπουργοί του Τραμπ εμφανίζονται ενώπιον της Γερουσίας. Βέβαιος ότι το καθεστώς της Βορείου Κορέας δεν πρόκειται να ολοκληρώσει τα πυρηνικά του σχέδια και να κατασκευάσει διηπειρωτικό πύραυλο, εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ. Μέσω Twitter -όπως συνηθίζει- έγραψε: «Δεν θα συμβεί».

Οικονομία:Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης. Οι αναλυτές αναμένουν συνέχιση της συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα με επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και με χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Οι ξένοι που εργάζονται στην Ελβετία λαμβάνουν κατά μέσο όρο τους υψηλότερους μισθούς από όλους τους εργαζομένους παγκοσμίως οι οποίοι απασχολούνται σε ξένη χώρα. Ωστόσο, στην Ελβετία το κόστος διαμονής είναι υψηλό και οι κοινωνικές σχέσεις, δύσκολες...

Με το βλέμμα στραμμένο στη συνεδρίαση των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών (EuroWorking Group) στις 12 Ιανουαρίου βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς από εκεί περιμένει ένα νεύμα για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που θα ξεπαγώσουν την αξιολόγηση.

Από την 1η Ιανουαρίου 2017, ημερομηνία ένταξης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) των υφιστάμενων φορέων κύριας ασφάλισης, θα χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, μέχρι 31/12/2016, καταστατικές διατάξεις των εντασσόμενων φορέων, από τις αρμόδιες κατά την 31/12/2016 υπηρεσίες τους, οι οποίες θα λειτουργούν ως υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Είκοσι εννέα ακίνητα-«φιλέτα» ιδιοκτησίας ΙΚΑ περνούν στην κατοχή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), μεταξύ των οποίων το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Αθλητισμός: Έχασε έδαφος στην «κούρσα» για τον τίτλο στην Αγγλία η Λίβερπουλ... Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ «άφησε» δύο βαθμούς στο «Στάδιο του Φωτός», αφού δέχθηκε γκολ στο 84΄ και αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Σάντερλαντ στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται η Premiership.

Έτσι, οι «κόκκινοι» έχουν πλέον 44 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την πρωτοπόρο Τσέλσι, η οποία έχει έναν αγώνα λιγότερο και αντιμετωπίζει την Τετάρτη την Τότεναμ. Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Μπέρνλι με 2-1, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στο -2 από τη Λίβερπουλ. Χωρίς νικητή (0-0) έληξε η αναμέτρηση της Μίντλεσμπρο με τη Λέστερ στο «Ριβερσάιντ». Νικηφόρα ξεκίνησε το 2017 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Γουεστ Χαμ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταγραφής άφησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο, ο οποίος μίλησε στα κανάλια Novasports. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι πρέπει να μειωθεί το ρόστερ της ομάδας. Παράλληλα τόνισε ότι θέλει τη νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης, για να ξεκινήσει τη νέα χρονιά με νίκη. Παίκτης της ΑΕΚ είναι από σήμερα ο Δημήτρης Μελικιώτης, καθώς η Ένωση γνωστοποίησε ότι ο 20χρονος άσος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 4,5 ετών. 

Με τον Σάμπα να μετέχει κανονικά στο πρόγραμμα, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του, πραγματοποιήθηκε η προπόνηση του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα που ήταν η πρώτη για το 2017, μετά το ρεπό της Πρωτοχρονιάς. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η La Liga κυριαρχεί την ιδανική ενδεκάδα του 2016, έτσι όπως την επέλεξε η γαλλική εφημερίδα «L'Equipe».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: