21 Νοεμβρίου, 2017

Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ

 

Άγονη, άσκοπη και παραπλανητική, θεωρεί τη δημόσια συζήτηση για τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας. 

Υποστηρίζοντας πως, η οποία μορφή της, δεν οδηγεί στην αποκατάσταση της εδαφικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας  αλλά στη νομιμοποίηση της σημερινής διχοτομικής κατάστασης.

Ο κ. Λιλλήκας αναφέρθηκε σε ορισμένους που, κατά την άποψή του, “κρατούν το Κυπριακό καθηλωμένο σε εκείνο το πλαίσιο που θέλει η Τουρκία και που δεν οδηγεί στην αποκατάσταση της εδαφικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας  αλλά στη νομιμοποίηση της σημερινής διχοτομικής κατάστασης”.

Επιβάλλεται, συνέχισε, να ερωτηθεί ο ίδιος ο κυπριακός λαός, ο οποίος θα έχει και τον τελευταίο λόγο, ενώ εξέφρασε την άποψη πως είναι αδιανόητο, “μετά από όλα όσα έχουν συμβεί. 

Μετά από όλες τις υποχωρήσεις που έχουν γίνει στο Κυπριακό, να βρίσκεται σε άγνοια ο κυπριακός λαός και κάποιοι να επιμένουν να αποφασίσουν για την τύχη του, πίσω από κλειστές πόρτες”.

Εν τω μεταξύ στο Λονδίνο μεταβαίνει σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Στη διάρκεια της παραμονής του στην αγγλική πρωτεύουσα. 

Θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινότητας των Τουρκοκυπρίων που μένουν εκεί και αναμένεται να μιλήσει σε συνάντηση με μέλη της ομάδας φιλίας που υπάρχει στο βρετανικό κοινοβούλιο με το ψευδοκράτος.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Την Πέμπτη θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ΜΚΟ των Τ/κ που ζουν στην Βρετανία και θα ενημερώσει τ/κ οργανώσεις για το Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: