19 Οκτωβρίου, 2017

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΥΤΙΝ-ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

 

Η κρίση στη Συρία, η κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο ιρακινό Κουρδιστάν.

Συζήτησαν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Τετάρτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Εκτός των άλλων, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι ηγέτες των δύο χωρών, συζήτησαν επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την ρωσο-ισραηλινή συνεργασία, υπό το πρίσμα των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την συνάντηση τους στο Σότσι στις 23 Αυγούστου του 2017.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν -  Νετανιάχου έγινε με πρωτοβουλία της ισραηλινής πλευράς.  Επίσης το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τα νέα σχέδια κατασκευής οικισμών στη Δυτική Όχθη, δήλωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕ ζήτησε διευκρινίσεις από τις ισραηλινές αρχές και ανέφερε ότι «θα επανεξετάσουν αυτές τις αποφάσεις, οι οποίες είναι επιζήμιες για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για ουσιαστικές ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους», ανέφερε το Reuters, δημοσιεύοντας τη σχετική δήλωση.

«Όλες οι δραστηριότητες για οικισμούς είναι παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και υπονομεύουν τη βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών και την προοπτική για διαρκή ειρήνη», προσθέτει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: