15 Οκτωβρίου, 2017

Η ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ

 

Φαίνεται ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, καθώς όπως αποκαλύπτει το Ρωσικό Sputnik η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει ξεκινήσει μια χωρίς προηγούμενο αγορά ράβδων χρυσού.

Είναι γνωστό ότι σε τέτοιες κινήσεις οδηγούνται οι κυβερνήσεις όταν φοβούνται κάποια παγκόσμια κρίση και κατάρρευση, για να προστατεύσουν τα νομίσματά τους και τις οικονομίες τους. Είναι ενδιαφέρον μάλιστα ότι η Ρωσία πλέον θεωρεί πιο αξιόπιστο τον χρυσό από το δολάριο, σύμφωνα με Ρώσους αναλυτές.

Για να μιλήσουμε με στοιχεία όμως: η Ρωσική Κεντρική Τράπεζα αύξησε σημαντικά το ρυθμό των αγορών χρυσού της. Την περίοδο από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2017, η τράπεζα αγόρασε 4,2 εκατομμύρια ουγγιές (μονάδα μέτρησης) από πολύτιμα μέταλλα αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 15% περισσότερο από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Από την 1η Οκτωβρίου, η ρωσική Κεντρική Τράπεζα κατέχει αποθέματα χρυσού ύψους 73,6 δισ. δολαρίων, έναντι 65,5 δισ. Δολαρίων που κατείχε πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία επίσημα της. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, οι Ρώσοι κάτι βλέπουν να έρχεται και το περιμένουν σύντομα

Δεν υπάρχουν σχόλια: