14 Αυγούστου, 2017

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ

 

Ο επικεφαλής του Αμερικανικού στρατού Γιόζεφ Ντάνφορντ θα μεταβεί αυτή την εβδομάδα στη Νότια Κορέα για να συναντηθεί με τον Νοτιοκορεάτη Πρόεδρο Moon Jae-in για να συζητήσει τη διμερή αμυντική συμμαχία και τις πυρηνικές και πυραυλικές απειλές της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα το Προεδρικό Γραφείο.

Ο  Γιόζεφ Ντάνφορντ έφτασε στη Σεούλ νωρίτερα την ημέρα, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μετά τις δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων του Βορρά τον περασμένο μήνα και έναν κλιμακωτό φραστικό πόλεμο μεταξύ Πιονγιάνγκ και Ουάσινγκτον.

Η επίσκεψή του στη Σεούλ είναι μέρος της ασιατικής περιοδείας του, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ιαπωνίας, για να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους συμμάχους σχετικά με το πιεστικό περιφερειακό ζήτημα ασφάλειας, πρόσθεσε. Ο Ντάνφορντ θα φύγει για την Κίνα τη Δευτέρα.

Μια δήλωση αξιωματούχου της CIA επίσης έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς δείχνει ότι είναι πολύ πιθανή η πολεμική σύρραξη στο μέλλον μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βορείου Κορέας καθώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν φαίνεται διατεθειμένος να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Mike Pompeo, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα εκπλαγεί αν η Βόρεια Κορέα δοκιμάσει κι άλλο πύραυλο, δεδομένου ότι είχε δύο κάνει δοκιμές τον Ιούλιο.

"Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο αρχηγός της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un θα συνεχίσει να προσπαθεί να αναπτύξει το πρόγραμμα πυραύλων του, οπότε δεν θα με εξέπληξε αν υπήρξε μια άλλη δοκιμή πυραύλων σύντομα”, ανέφερε ο Pompeo στο Fox News.


Δεν υπάρχουν σχόλια: