09 Αυγούστου, 2017

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΜ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ

 

Η Βόρειος Κορέα μελετά το ενδεχόμενο πυραυλικής επίθεσης κατά της νήσου Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, ως απάντηση στις απειλές Τραμπ για «φωτιά και οργή», οξύνοντας ακόμη περισσότερο τις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Η ενημέρωση αυτή προήλθε από δήλωση στρατιωτικού, που μετέδωσαν ΜΜΕ του καθεστώτος, λίγες ώρες μετά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Β.Κορέας.  Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε «εάν η Βόρειος Κορέα μάς απειλήσει τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή τέτοια που δεν έχει δει ξανά ο κόσμος».

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας, η χώρα σχεδιάζει να εκτοξεύσει στο νησί Γκουάμ, στο οποίο οι ΗΠΑ διατηρούν στρατηγική στρατιωτική βάση, πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς.Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε πρόσφατα περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Β.Κορέας με τη συναίνεση και της Κίνας.

Η Πιονγιάνγκ έκανε λόγο για «βίαιη παραβίαση της κυριαρχίας» της, προειδοποιώντας της ΗΠΑ ότι «θα πληρώσουν το τίμημα».Η δήλωση της Βορείου Κορέας σχετικά με την εκτόξευση πυραύλων στο Γκουάμ, σήμανε συναγερμό στην αμερικανική βάση στο νησί. Ωστόσο, ο κυβερνήτης δηλώνει ότι είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.

Η Πιονγιάνγκ έχει προχωρήσει στην εκτόξευση πυραύλων πέντε φορές μέσα στο 2017, καθώς και σε δύο εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, υποστηρίζοντας ότι πλέον μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ.

O Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τη Βόρειο Κορέα να σταματήσει να απειλεί τις ΗΠΑ, γιατί διαφορετικά η χώρα θα απαντήσει με «φωτιά και οργή», αν και ο βετεράνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν είπε ότι δεν είναι σίγουρος για το αν ο Τραμπ είναι έτοιμος να δράσει.

Δημοσίευση σχολίου