01 Αυγούστου, 2017

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΑΣΑΡΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Σε πολιτικό comeback και ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους αντιπάλους του, αποσκοπεί ο Γιάννης Βαρουφάκης με το νέο του βιβλίο, σύμφωνα με συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών στην Süddeutsche Zeitung.

Σχετικά με την πολιτική κίνηση DiEM 25 που πρόσφατα ίδρυσε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δέχεται επίμονες ερωτήσεις για τα επόμενα βήματά του.

Για να απαντήσει τελικά ότι στόχος του είναι “να διασπάσει τα (παραδοσιακά) κόμματα”. Συμπέρασμα του δημοσιογράφου:

“Ο Βαρουφάκης Ι ήθελε να σώσει την Ελλάδα.

Ο Βαρουφάκης ΙΙ προφανώς θέλει να γίνει ένα είδος Ευρωπαίου Όσκαρ Λαφονταίν”.

Φαίνεται όμως ότι οι εκμυστηρεύσεις για τον τίμιο, πλην μάταιο αγώνα απέναντι στο ευρωπαϊκό κατεστημένο δεν έπεισαν τον αρθρογράφο.

Ο τελευταίος συμπεραίνει ότι  κ. Βαρουφάκης “θεωρεί ότι σε όλη την Ευρώπη δεν υπάρχουν πλέον πολιτικοί αρκετά ευφυείς και ισχυροί, ώστε να αντιμετωπίσουν μία κρίση όπως η ελληνική. Εκτός φυσικά από τον Γιάννη Βαρουφάκη”.

Ο απεσταλμένος της Süddeutsche Zeitung μάλιστα, ξεπερνάει τα στενά δημοσιογραφικά όρια και επιδίδεται σε σχολιασμούς ακόμα και στιλιστικές παρατηρήσεις όπως για παράδειγμα ότι: “Ο Γιάννης Βαρουφάκης βάζει το ένα πόδι πάνω στο άλλο.

Φοράει και μέσα στο σπίτι παπούτσια Dr.Martens, τα οποία συνοδεύουν κάλτσες με πολύχρωμα πουά. Επικρίνει τον Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός ήταν φίλος του, αλλά εν τέλει τον απομάκρυνε από την κυβέρνηση. 

Ο Τσίπρας, λέει ο Βαρουφάκης, είναι ένας ανεπρόκοπος που υπογράφει ό,τι του φέρνουν ο Σόιμπλε και οι υπόλοιποι”.
Κατά πρωτότυπο τρόπο ο δημοσιογράφος φρόντισε να είναι παρών στη συνέντευξη και ο κ. Λάμπρος ένας ταλαιπωρημένος, αλλά καλόκαρδος άνθρωπος, άνεργος.

Πρόκειται για προσωπικότητα που αναφέρει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός καθώς προεκλογικά ο Λάμπρος είχε ζητήσει από τον Βαρουφάκη να μην εγκαταλείψει τον αγώνα, εκείνος του το υποσχέθηκε.

Σήμερα όμως ο Βαρουφάκης είναι εκτός κυβέρνησης και ο Λάμπρος πουλάει τη “Σχεδία” στο μετρό για να βγάλει λίγα ευρώ. Επίτηδες, ο δημοσιογράφος αφού εντόπισε τον Λάμπρο τον κάλεσε στη συνέντευξη

Ώστε να τον πάρει μαζί του στη συνέντευξη με τον Βαρουφάκη. Προφανής η ελπίδα να βγάλει “λαβράκι” με τους δύο άνδρες να διαπληκτίζονται για τις χαμένες προσδοκίες και τα χρόνια που έφυγαν.

Αλλά ο Βαρουφάκης έχει την απάντηση: ʻΛάμπρε, ήμουν δυστυχώς ο μόνος στην κυβέρνηση που ήθελε να δώσει μάχη…”. “Τώρα καταλαβαίνω. Σε μαχαίρωσαν. Και νομίζαμε ότι μας πρόδωσες…” αναφωνεί ο Λάμπρος, όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανοίγει την καρδιά του: “Ναι Λάμπρε, ήταν δύσκολες εκείνες οι μέρες στις Βρυξέλλες. Αλλά το ξέρεις ότι σε σκεφτόμουν για να παραμείνω δυνατός;”

Ο δημοσιογράφος τελικά απορεί όταν τελικά πρώην υπουργός και ο άνεργος πολίτης συμφωνούν “να κανονίσουν κάτι”, να τα πουν κάποια στιγμή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: