07 Αυγούστου, 2017

ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΕΓΞΕ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ


ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΕΛΑΘΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΛΕΓΞΕ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΟ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ.

Η είδηση βρίσκεται αναρτημένη σε συνέχειες στο ιστολόγιο Απολογητικά, με πάμπολλα αποδεικτικά ντοκουμέντα, όπως ονόματα, υπογραφές, σφραγίδες και χρήματα.

Όπου δεν μας εκπλήσσει ότι μπορεί και να διαδραματίστηκε μετά τους εξευτελισμούς που υπέστη και ο ίδιος ο Πατριάρχης Ειρηναίος. Τα γεγονότα που εξιστορεί σε υπογεγραμμένη επιστολή του ο Αγιοταφίτης Αρκάδιος με πάσα λεπτομέρεια είναι συγκλονιστικά.

Για να του κλείσουν το στόμα δεν δίστασαν όπως λέει να τον βάλουν στη φυλακή και τελικά με συνοπτικές διαδικασίες να απελαθεί από το Ισραήλ.

Διότι είχε το σθένος αηδιασμένος και αγανακτισμένος από όσα βίωνε να ελέγξει τον φατριάρχη Θεόφιλο και τον στενό του συνεργάτη μητροπολίτη Καπιτωλιάδος Ησυχιο.

Επειδη τους επιπληξε κατα προσωπο για αδιαφανη συμφωνια εκχωρησης εκλησιαστικης γης, 2 στρεμματων, στον Θαναση Απουέτα, με συμβόλαιο ενοικίασης για 49 χρόνια προς 400.000 $. Ασφαλώς κι αν η μέθοδος της διαχειρίσεως των εκτάσεων είναι παράνομη στο Πατριαρχείο, αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η ανοχή είναι συνενοχή και όπως σημειώνει ο Αγιοταφίτης Αρκάδιος << η εξυγίανση του Πατριαρχείου είναι ευθύνη όλων μας. 

Επειδη η πνευματική και ιδιοκτησιακή του αποδόμηση έχει συντελεσθεί, ιδίως την τελευταία δεκαετία από τα ίδια τα εσωτερικά όργανα διοικήσεως του, που είναι και τα υπαίτια της μεγαλύτερης στην ιστορία του κρίσης που διέρχεται>>.

Εμείς τασσόμεθα ανοιχτά υπέρ της επιστροφής της νομιμότητας και της κανονικότητας εντός της Σιωνίτιδας Εκκλησίας. Η επάνοδος, χωρίς ρεβανσισμούς, του Μακαριωτάτου κ.κ.Ειρηναίου στον Θρόνο των Ιεροσολύμων είναι μονόδρομος

Και θα συμφωνήσουμε με την άποψη του κ.Παναγιώτη Ν. Νούνη του ιστολογίου Απολογητικά πως << ήγγικεν μάλλον η ώρα και η στιγμή όπως αποκατασταθεί, μια κακόβουλη αδικία.

Και δια να ενεργήσωσιν έντονες διαμαρτυρίες και πιέσεις οι εναπομείναντες Αγιοταφίτες κ.α. πατέρες και αδελφοί.

Καθώς και ο σύμπασα Ελληνισμός της ομογένειας δια το προδοτικόν ξεπούλημα της Αγίας Γης των προγόνων μας υπό του Θεοφίλου φατριάρχη>>.

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: