09 Αυγούστου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (9/8/2017)

 

Ελλάδα:Η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει επίσημα τζαμί. Η ανέγερση τεμένους αναμένεται για τα τέλη του 2017. Μέχρι τότε οι μουσουλμάνοι προσεύχονται σε υπόγεια, αποθήκες ακόμη και γκαράζ.

Πενήντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης σε όλη την επικράτεια. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Το πράσινο φως στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών) φαίνεται ότι έδωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στον ΟΑΣΑ, τουλάχιστον υπό όρους. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ σε οικοπεδικό χώρο στο Άλσος Βεΐκου, κοντά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη.

Κριτική για το Ελληνικό, την επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση στα δημοτικά σχολεία και την αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη ασκεί με ανακοίνωσή της η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας «φτωχοποίηση του ελληνικού λαού».

Κόσμος:Έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν, δύο αρκετά σοβαρά, όταν αυτοκίνητο κινήθηκε και τελικά έπεσε πάνω σε περίπολο στο Λεβαλουά-Περέ του Παρισίου. Ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται από την Αστυνομία.

Το σχέδιο του Εμανουέλ Μακρόν να αποκτήσει η σύζυγός του ρόλο αντίστοιχο με εκείνον της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ εγκαταλείπεται. Οι αντιδράσεις ήταν πολλές, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Γαλλίας να αλλάξει ρότα.

Δεκατρία άτομα σκοτώθηκαν, ανάμεσα στα οποία και έξι τουρίστες, ενώ 175 τραυματίστηκαν στον ισχυρό σεισμό 7 βαθμών που σημειώθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή στη νοτιοδυτική Κίνα και την περιφέρεια Σιτσουάν το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο νυν πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα πήρε ισχυρό προβάδισμα στην αρχική καταμέτρηση ψήφων των εκλογών που έλαβαν χώρα την Τρίτη στη χώρα. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αμφισβητεί τα μερικά αποτελέσματα, ενώ η εκλογική επιτροπή συνιστά ηρεμία έως ότου η καταμέτρηση ολοκληρωθεί.

Η Βόρειος Κορέα μελετά το ενδεχόμενο πυραυλικής επίθεσης κατά της νήσου Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό, ως απάντηση στις απειλές Τραμπ για «φωτιά και οργή», οξύνοντας ακόμη περισσότερο τις τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Οικονομία: Αντιμέτωποι με την υποχρέωση καταβολής φόρου υπεραξίας θα βρεθούν το 2018 όσοι προχωρήσουν σε πώληση ακινήτου, οικοπέδου ή αγροτεμαχίου.

Η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων είχε ανασταλεί για τρία χρόνια, όμως το νέο μνημόνιο μεταξύ κυβέρνησης-δανειστών προβλέπει επιστροφή από τον Ιανουάριο.Τρία αντί τέσσερα θα είναι τα νέα κλιμάκια για τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στα τιμολόγια του ρεύματος.

Ανακοινώσεις έχουν αρχίσει να εκδίδουν από την περασμένη εβδομάδα δήμοι της χώρας για τη ρύθμιση χρεών έως και 100 δόσεις. Με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των ΟΤΑ να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από οποιαδήποτε αιτία, τις ήδη βεβαιωμένες και αυτές που θα βεβαιωθούν μέχρι 30/09/2017.

Για την θέσπιση κανόνων που θα προστατεύουν τους Γάλλους εργαζόμενους από αυτό το οποίο αποκαλούν αθέμιτο εργασιακό ανταγωνισμό από την ανατολική Ευρώπη, θα πιέσει ο Γάλλος πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή αργότερα μέσα στον μήνα, σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Στην Ελλάδα τερματίζεται αυτές τις μέρες ένα ακραίο φαινόμενο, σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο της με τίτλο: «Η γέφυρα πάνω από το Ρουβίκωνα», αναφερόμενη στους πλειστηριασμούς σε βάρος των λεγόμενων στρατηγικών κακοπληρωτών από ελληνικές τράπεζες.

Αθλητισμός: Μεγαλύτερη ετοιμότητα αλλά και αποτελεσματικότητα έδειξε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Σούπερ Καπ, που έγινε στα Σκόπια.

Η κάτοχος του Champions League επιβλήθηκε με 2-1 της τροπαιούχου του Europa League, με σκόρερ τους Κασεμίρο και Ίσκό. Για τη Γιουνάιτεντ το γκολ πέτυχε ο Λουκάκου. Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχτηκαν σε φιλικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Αγώνας που διεξήχθη, κεκλεισμένων των θυρών, στην Τούμπα. Στην πρώτη φάση του ματς ο Πρίγιοβιτς, μετά από ασίστ του Μακ, άνοιξε το σκορ, δίνοντας το προβάδισμα στον «Δικέφαλο» και στο 20’ ο Νικολιάς, με μακρινό σουτ, ισοφάρισε για τον ΠΑΣ.

Με αγωγή κατά του συνεταιρισμού «απάντησε» η NOVA στο εξώδικο που απέστειλε η Super League προς το συνδρομητικό κανάλι πριν από λίγα 24ωρα και με το οποίο ζητούσε την καταβολή των χρημάτων που οφείλονται.

Στη Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φελίπε Κουτίνιο, σύμφωνα με το έγκυρο ESPN. Το έγκυρο μέσο αναφέρει ότι η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι οριστική, μετά και τις πιέσεις που άσκησε ο Βραζιλιάνος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: