08 Ιουλίου, 2017

ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ «ΚΑΤΑΡΓΕΙ» Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Σε ένα νέο "ρεσιτάλ" προκλητικότητας, η Άγκυρα αμφισβητεί τώρα την αρμοδιότητα των ελληνικών σταθμών Ηρακλείου, Κέρκυρας και Λήμνου να εκδίδουν αγγελίες NAVTEX για τις περιοχές ευθύνης τους!

Με την έκδοση της NAVTEX 685/17 η Τουρκία προσπαθεί να περάσει το "επιχείρημα" ότι οι ελληνικοί σταθμοί δεν μπορούν να εκδίδουν αγγελίες καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν έχουν καθορισθεί περιοχές αρμοδιότητας έκδοσης NAVTEX στο Αιγαίο και την Μεσόγειο, παρά το γεγονός ότι αυτό έχει ήδη καθορισθεί από τον ΙΜΟ, τον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοϊας.

Η ελληνική πλευρά με τις αγγελίες NAVTEX 118/17, 151/17 και 378/17 των σταθμών Ηρακλέιου, Κερκύρας και Λήμνου αντίστοιχα, επισημαίνει προς τους ναυτιλλομένους ότι "... η Τουρκία επανειλημμένως εκμεταλλεύεται το σύστημα αγγελιών NAVTEX για την προώθηση της εθνικής της ατζέντας αναφορικά με το καθεστώς στο Αιγαίο, εις βάρος της ασφάλειας των ναυτιλλομένων.

Οι ελληνικές αρχές αποκηρύσσουν τέτοιες πρακτικές και υπογραμμίζουν ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή παραμένει έτοιμη για την προστασία των ζωών στην θάλασσα, διαφυλάσσοντας την ελεύθερη ναυσιπλοΐα παράλληλα με τα συμφέροντα της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, επιβάλλοντας τον νόμο..."

Το τουρκικό "σώου" φυσικά διεξάγεται παράλληλα με το.. γνωστό των παραβιάσεων από αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας. Κατά τα... ειωθότα, ένας σχηματισμός οπλισμένων μαχητικών F-16 πέρασε στην εντεύθεν πλευρά του Αιγαίου παραβιάζοντας τρεις φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο ενώ τα "επισκεπτήριά" του έδωσε και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας/ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 το οποίο προέβη σε μια παραβίαση του FIR Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: