26 Ιουλίου, 2017

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ Η ΡΩΣΙΑ

 

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα βλάψουν σοβαρά τις διμερείς σχέσεις, προειδοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ράιαμπκοφ δήλωσε ότι τέτοια μέτρα θα εγκαθιστούσαν ένα «επικίνδυνο ορυχείο κάτω από τα θεμέλια των δεσμών».

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει αργότερα για τις κυρώσεις, με σκοπό να τιμωρήσει τη Ρωσία για εικαζόμενη παρέμβαση στις εκλογές του περασμένου έτους ενώ το νομοσχέδιο θα επιβάλλει κυρώσεις στη Β. Κορέα και το Ιράν.

«Όλα αυτά είναι πολύ ανησυχητικά. Δεν μπορούμε να δούμε κανένα σημάδι ότι η αντι-ρωσική υστερία που έχει κατακλύσει ολόκληρο το Κογκρέσο των ΗΠΑ πεθαίνει», πρόσθεσε ο Ράιαμπκοφ και υπογράμμισε:

«Δυστυχώς, οι προοπτικές υιοθέτησης αυτού του νομοσχεδίου είναι πραγματικέ και  ανησυχούμε για το γεγονός».  Ο πρόεδρος θα μπορούσε να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο.

Αλλά με τον τρόπο αυτό θα δημιουργούσε καχυποψία ότι υποστηρίζει πολύ το Κρεμλίνο, λένε οι ανταποκριτές στα ΜΜΕ, ενώ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα «μελετήσει τη νομοθεσία».


Δεν υπάρχουν σχόλια: