06 Ιουλίου, 2017

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ

 

Οι τουρκικές στρατιωτικές προετοιμασίες στη βορειοδυτική Συρία αποτελούν νόμιμα μέτρα εναντίον μιας απειλής από τις κουρδικές δυνάμεις στην περιοχή Αφρίν και η Τουρκία θα αντιδράσει εναντίον οποιαδήποτε εχθρικής κίνησης, ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Η δήλωση αυτή είναι απάντηση στον επικεφαλής του στρατού του Κουρδικού YPG, ο οποίος δήλωσε στο Reuters ότι οι τουρκικές στρατιωτικές εκστρατείες κοντά στις κουρδικές περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, είναι «μια δήλωση πολέμου» που θα μπορούσε να προκαλέσει συγκρούσεις μέσα σε λίγες μέρες.

«Δεν πρόκειται για δήλωση πολέμου. Κάνουμε προετοιμασίες ενάντια σε πιθανές απειλές», υπογράμμισε Κουρτουλμούς και πρόσθεσε: «Είναι ένα νόμιμο μέτρο για να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία μας. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί».

«Ο πρωταρχικός στόχος του YPG είναι να απειλήσει την Τουρκία και εάν η Τουρκία δει μια εχθρική κίνηση στη βόρεια Συρία που αποτελεί απειλή γι 'αυτήν, θα αντιδράσει αναλόγως.. Είναι μια απαραίτητη προσέγγιση για την προστασία των συνόρων μας», κατέληξε ο Κουρτουλμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: