06 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (6/7/2017)

 

Ελλάδα:Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρωινές ώρες επιχείρηση ευρείας κλίμακας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες προέβαιναν με το πρόσχημα παροχής προστασίας σε εκβιάσεις σε βάρος μεγάλου αριθμού ιδιοκτητών καταστημάτων σε όλη την Αττική.

Ευρύ φάσμα ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών συνεχίζει να παρέχει δωρεάν για 17η χρονιά το Κέντρο Ημέρας για την Υποστήριξη Ασθενών με Καρκίνο (Κ.Η.ΨΥ.Α.Κ.) της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό (82%) των ανθρώπων που λαμβάνουν τις υπηρεσίες του ΚΗΨΥΑΚ είναι γυναίκες, ενώ οι άνδρες-ωφελούμενοι καταγράφονται σε ποσοστό 18%. «Πυρά» εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. 

Με αφορμή την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στο Κρυονέρι Αττικής. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Μεταξάδα του δήμου Πύλου-Νέστορος στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από το πύρινο μέτωπο δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Η Άγκυρα απέρριψε σχεδόν ασυζητητί τις προτάσεις που κατέθεσε ο Kύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Kαι όλα αυτά, την ώρα που όλοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο Κραν Μοντανά.

Κόσμος:Η Βαρσοβία είναι ο πρώτος σταθμός του νέου ταξιδιού του Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη με αφορμή τη Σύνοδο της G20 στο Αμβούργο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε δεκτός με κάθε επισημοτητα από τον Πολωνό ομόλογό του, Αντρέι Ντούντα.

Την άμεση απελευθέρωση της διευθύντριάς της, καθώς και επτά άλλων ακτιβιστών, ζητά η Διεθνής Αμνηστία, η οποία και κατήγγειλε τη σύλληψή τους από την τουρκική αστυνομία. Στην Ιταλία μεταφέρεται το μέτωπο του προσφυγικού. Η ΕΕ υπόσχεται ένα μικρό «πακέτο Μάρσαλ» για την Αφρική σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει τις ροές των προσφύγων και μεταναστών.

H ανάληψη στρατιωτικής δράσης στην περίπτωση της Β.Κορέας ήρθε και πάλι στο προσκήνιο. Την έφερε η δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου και η εκτίμηση των ΗΠΑ ότι η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να χτυπήσει και την Αλάσκα. Θα μιλήσουν τα όπλα ή υπάρχει άλλος τρόπος;

Ο διοικητής της ανατολικής Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν πλέον αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της Βεγγάζης, της δεύτερης σημαντικότερης πόλης της χώρας.

Οικονομία:Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 842,51 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,14%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,65 εκατ. ευρώ. Η EKT μείωσε το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 2 δισ. ευρώ, στα 41,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία αναμένεται να ανακοινώνουν την Πέμπτη το γενικό πλαίσιο της διμερούς εμπορικής συμφωνίας. Στόχος: να στείλουν «ένα ισχυρό μήνυμα» υπέρ του ελεύθερου εμπορίου στον υπόλοιπο κόσμο, κυρίως στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αμέλειες της ελληνικής κυβέρνησης αποδίδει η Handelsblatt την καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης. Και η FAZ δημοσιεύει ταξιδιωτικές εντυπώσεις από τη διχοτομημένη Κύπρο.

H έκδοση έξι υπουργικών αποφάσεων, αναμένεται από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε στις 3 Αυγούστου 2017 να λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των επιχειρήσεων στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Αθλητισμός:Στην επόμενη κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes, ο Λιονέλ Μέσι θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα της Καταλονίας Sport.Που αποκάλυψε όρους και χρήματα του νέου συμβολαίου που συμφώνησε να υπογράψει ο διάσημος Αργεντινός με την Μπαρτσελόνα. 

O Λιονέλ Μέσι θα έχει καθαρές ετήσιες αποδοχές 39,4 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό το ποσό θα κατανεμηθούν ακόμα 50 εκατ. ευρώ, στην διάρκεια των τεσσάρων χρόνων (3+1), ως μπόνους ανανέωσης.

Και τυπικά ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ θα είναι τις επόμενες ώρες ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιστροφή στην Τούμπα με ένα… χαρακτηριστικό post: «Στον δρόμο για τα… ασπρόμαυρα» έγραφε ο Σλοβάκος επιθετικός κάτω από μία φωτογραφία τραβηγμένη μέσα από το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Ολλανδία.

Μάλιστα, την είδηση της οριστικής συμφωνίας με τη Ζενίτ, επιβεβαίωσε σε ρωσική ιστοσελίδα και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης: «Ναι, ο Μακ είναι παίκτης του ΠΑΟΚ» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα sport-express.ru.

Το διαφορετικό του πρόσωπο, αυτό που φανέρωσε στο τελευταίο διάστημα της μεταγραφής του από τον Παναθηναϊκό, παρουσίασε για μια ακόμη φορά ο Μάρκους Μπεργκ. Μετά την προκλητική στάση που κράτησε με σκοπό να φύγει από την Ελλάδα και μάλιστα στερώντας από τους «πράσινους» το αντίτιμο της πραγματικής ποδοσφαιρικής αξίας του. 

Αυτή τη φορά, παραχώρησε συνέντευξη λέγοντας πως η Αλ Αΐν αποτελεί βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Ενώ λοιπόν η νέα σεζόν θα τον βρει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκείνος δηλώνει χαρούμενος και ανυπόμονος να αγωνιστεί στο ασιατικό Champions League!

Η δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού, μετά από αυτή του Παναγιώτη Ταχτσίδη, είναι γεγονός. Ο Εμάνουελ Εμενίκε, ο οποίος βρίσκεται από χτες στην Αθήνα, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις.

Και σήμερα μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ προκειμένου να συζητηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες της μετακίνησής του από τη Φενέρμπαχτσέ στην πειραϊκή ομάδα. Αμέσως μετά ο 30χρονος επιθετικός υπέγραψε το (2+1 σύμφωνα με πληροφορίες) συμβόλαιο και ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: