18 Ιουλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (18/7/2017)

 

Ελλάδα:«Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ηριάννας.

«Είναι μια κακή εξέλιξη. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο 'μαύρο βιβλίο' της ελληνικής Δικαιοσύνης» πρόσθεσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ και της ΠΓΔΜ με στόχο να προβεί σε ανασκόπηση της εφαρμογής της Συμφωνίας και την πλήρωση των πολιτικών και οικονομικών κριτηρίων, καθώς και τη συνεργασία στον χρηματοοικονομικό τομέα στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης για την προσχώρηση.

«Οι αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης κατά της δικαστικής απόφασης για την υπόθεση της Ηριάννας υπηρετούν άλλους σχεδιασμούς, στο φόντο της γενικότερης αντιπαράθεσης γύρω από  τη δικαιοσύνη» αναφέρει το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για υποκρισία.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, μεταξύ Αντιρρίου και Μεσολογγίου, λόγω εργασιών για την συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της σήραγγας της Καλυδώνας.

Στον βέλτιστο συντονισμό Λευκωσίας-Αθηνών για την «επόμενη μέρα» στο Κυπριακό, μετά τη διάσκεψη στο ελβετικό θέρετρο, Κράν Μοντανά, στοχεύει η συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Σε εξέλιξη η συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Κόσμος:Αγρίεψε, όπως τουλάχιστον αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με τους βουλευτές εκείνους που επιμένουν να γκρινιάζουν, αμφισβητώντας την. «Μην με υπονομεύετε, γιατί θα έρθει ο Κόρμπιν και κανείς δεν τον θέλει» φέρεται να είπε.

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών της Βενεζουέλας στο άτυπο δημοψήφισμα ανέβασε το ηθικό της Αντιπολίτευσης, η οποία εντείνει την πίεση στον πρόεδρο Μαδούρο, εν όψει του επίσημου δημοψηφίσματος της 20ής Ιουλίου. Από κοντά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Να προφυλακιστούν η διευθύντρια του παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία Ιντίλ Εσέρ και άλλοι εννέα ακτιβιστές ζήτησε o εισαγγελέας εν όψει της προσαγωγής τους σε δίκη με την κατηγορία ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σε κακό δαίμονα μετατρέπεται η προεκλογική υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει το σχέδιο περίθαλψης του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα. Άλλοι δύο ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο, προκαλώντας την οργή του προέδρου.

Στον αποκλεισμό της περιοχής γύρω από το Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον προχώρησε η αμερικανική αστυνομία, μετά την πρόσκρουση ενός «ύποπτου» αυτοκινήτου σε φράχτη και τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Οικονομία: Δημοσιεύθηκε ΦΕΚ και τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Παρασκευή η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία προβλέπει ότι για την εξόφληση των φόρων στο γκισέ των τραπεζών η προμήθεια θα καταβάλλεται από τους ίδιους τους φορολογούμενους.

Σε ασκήσεις ισορροπίας καταλήγει η κυβέρνηση, αναφορικά με τη λίστα των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που απέστειλε προ ημερών προς έγκριση στις Βρυξέλλες.

Σε μια προσπάθεια να μείνουν το κατά δύναμιν όλοι ικανοποιημένοι, τόσο οι δυνητικοί αγοραστές όσο και η ΔΕΗ, η ελληνική πλευρά έχει συμπεριλάβει στο βασικό σενάριο τόσο σύγχρονες λιγνιτικές μονάδες όσο και άλλες που χρήζουν γερής αναβάθμισης.

Καμπανάκι για τις μειώσεις που φέρνει το Brexit χτύπησε ο επίτροπος Προϋπολογισμού της ΕΕ που βρέθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα και είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία. Την ίδια στιγμή ενθαρρύνει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές. «Εγώ λέω δοκιμάστε το» λέει σε συνέντευξή του.

Στις 26 Ιουλίου, στα 4:00 το απόγευμα θα διενεργηθεί στον Ειρηνοδικείο Αθηνών, ο πλειστηριασμός των σημάτων των εφημερίδων «Έθνος» και «Ημερησία», του ομίλου Πήγασος Εκδοτική ΑΕ. Επίσης θα βγουν στον πλειστηριασμό μετοχές εταιριών του ομίλου επί των οποίων έχει συσταθεί ενέχυρο.

Η Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο που προβλέπει την εξαγορά και εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και την ίδρυση δύο νέων δημόσιων φορέων, του ΟΣΕΘ και του ΑΣΥΘ, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αθλητισμός:«Σεισμό» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ετοιμάζεται να προκαλέσει η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία, σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο της ισπανικής εφημερίδας «Marca», είναι πρόθυμη να καλύψει τη ρήτρα ύψους 222 εκατ. ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο του Νεϊμάρ προκειμένου να τον αποκτήσει από την Μπαρτσελόνα!

Στη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης (20/7) θα ασχοληθεί η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με την πειθαρχική δίωξη που έχει ασκήσει σε ΠΑΕ ΑΕΚ και Βασίλη Δημητριάδη ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων. 

Η περίπτωση αφορά τις καταγγελίες που είχε κάνει ο Ολυμπιακός για τον ημιτελικό με την Ένωση στο ΟΑΚΑ, τον περασμένο Απρίλιο. Ως γνωστόν, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καταγγείλει ότι υπήρξε είσοδος μη διαπιστευμένων ατόμων τόσο πέριξ του αγωνιστικού χώρου όσο και στα αποδυτήρια, με ευθύνη του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος των «κιτρινόμαυρων».

Για επαφές του Νεϊμάρ με την Παρί Σεν Ζερμέν, εν όψει μιας πιθανής μετακίνησης του Βραζιλιάνου άσου στη γαλλική ομάδα, κάνουν λόγο οι ισπανικές αθλητικές εφημερίδες As και Sport.

Η Super League θα πραγματοποιήσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη 19 Ιουλίου, με θέμα τα προβλήματα στη συνεργασία του συνεταιρισμού με τη NOVA, για την τηλεοπτική κάλυψη του πρωταθλήματος. 

Ως γνωστό, η εταιρεία πρότεινε στη διοργανώτρια μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου κατά 18%, έχοντας εν τω μεταξύ αφήσει να εννοηθεί πως εξετάζει τη λύση της συμφωνίας αν η απάντηση της Λίγκας είναι αρνητική.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από τη Δευτέρα ο Λουτσιάνο Νέβες, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας του με το «τριφύλλι», όπως έκανε γνωστό ο μάνατζερ του 24χρονου άσου μέσα από τη σχετική φωτογραφία που «ανέβασε» στο Facebook. Λίγο αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση της ΠΑΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: