04 Ιουνίου, 2017

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ

 

Το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι έναντι των αντιπολιτευόμενων Εργατικών μειώθηκε περαιτέρω, σε έξι ποσοστιαίες μονάδες, εν όψει των βουλευτικών εκλογών της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium για λογαριασμό της εφημερίδας Τhe Observer.

Βάσει της έρευνας οι Συντηρητικοί φαίνεται ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.Το ποσοστό των Συντηρητικών ανέρχεται σε 43%, καταγράφοντας πτώση 2% σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα, ενώ οι Εργατικοί βλέπουν το ποσοστό τους να αυξάνεται 2% και να ανέρχεται πλέον στο 37%.

Στις 27 Μαΐου το κόμμα της Μέι προηγείτο των Εργατικών με διαφορά 10%, σύμφωνα με προηγούμενη δημοσκόπηση της Opinium.Πάντως, η εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov προέβλεψε σήμερα ότι η Μέι θα κερδίσει 308 έδρες στο κοινοβούλιο, δηλαδή 18 λιγότερες από όσες χρειάζεται για να διαθέτει την πλειοψηφία.

Οι Συντηρητικοί είχαν 330 έδρες στο κοινοβούλιο πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών τον Απρίλιο.Την Παρασκευή η YouGov είχε ανακοινώσει ότι βάσει του μοντέλου προβλέψεών της, οι Συντηρητικοί θα κερδίσουν 313 έδρες στο κοινοβούλιο, 13 λιγότερες από όσες χρειάζονται για την πλειοψηφία.

Το Εργατικό Κόμμα εκτιμάται ότι θα κερδίσει 261 έδρες, σημειώνοντας αύξηση από τις 257 που ήταν οι χθεσινές προβλέψεις. Οι Συντηρητικοί χρειάζονται πλειοψηφία 326 εδρών, προκειμένου να κυβερνήσουν αυτοδύναμα χωρίς συμμαχίες με άλλα κόμματα.

Δημοσίευση σχολίου