21 Ιουνίου, 2017

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι.Α.Α.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 20 Ιουνίου, η τελετή αγιασμού για την έναρξη λειτουργίας των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής στο Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ Η ΑΘΗΝΑΙΑ» παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.


Τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης. 

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά του, που ευλόγησε την νέα περίοδο των Κατασκηνώσεων, συγχαίροντας όλα τα στελέχη τα οποία με συστηματική εργασία προσφέρουν Eλληνορθόδοξο περιεχόμενο στη νεότητα.

Απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε πως το περιβάλλον αυτό των κατασκηνώσεων είναι ιδανικό για ξεκούραση, ψυχαγωγία και πνευματική ζωή.

«Θα απολαύσετε τις χαρές της ομαδικής ζωής, την υπευθυνότητα της αυτοεξυπηρέτησης, την ομορφιά της φύσης, την χάρη της εκκλησιαστικής ζωής. 

Θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε σε προγράμματα πλούσια σε αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση, ομαδική ψυχαγωγία, διαγωνισμούς, παιχνίδια, ελεύθερο διάλογο για ενδιαφέροντα θέματα καθώς και λατρευτικές ευκαιρίες».

Συνεχάρη τους γονείς που επέλεξαν να περάσουν τα παιδιά τους λίγες μέρες κοντά στην φύση και την Εκκλησία.

Τέλος ο Μακαριώτατος συνεχάρη την πρόεδρο του Κέντρου Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Σεβαστιανό Ανδρεάδη και τα μέλη αυτού για το φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο.

Το οποίο επιτελούν καθώς και τον Πνευματικό υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ματθαίο Χάλαρη για την ουσιαστική καθοδήγηση των κατασκηνωτών στους κόλπους της εκκλησίας.

Στον αγιασμό παρέσθησαν και έψαλλαν ο Γενικός Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, ο Υπεύθυνος Μουσικής του Ιδρύματος κ. Γεώργιος Δεμελής.

Παρέσθησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωστής Δήμτσας και η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη.

Οι κατασκηνώσεις της Ι.Α.Α. εγκαινιάστηκαν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στις 14 Ιουνίου του 2012.


Κάθε χρόνο φιλοξενούνται πάνω από 800 παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων είναι διαθέσιμες για ενορίες, σχολεία και άλλους μορφωτικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.

Προθέσει και εμπνεύσει του Μακαριωτάτου είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση από το Ίδρυμα της διεύρυνσης των δομών. Στόχος είναι η φιλοξενία και η δημιουργία νέων δράσεων και εκδηλώσεων σχετικά με την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Εθελοντισμό.

Η θερινή περίοδος θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου και θα λειτουργήσουν προγράμματα για εκατοντάδες παιδιά, αγόρια - κορίτσια Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Η λειτουργία των Κατασκηνώσεων 
της Ιεράς Αρχιεπισκοπής προγραμματίζεται 
για το καλοκαίρι του 2017, με το εξής πρόγραμμα:

19-Ιουνίου – 27 Ιουνίου για ΑΓΟΡΙΑ Δημοτικού

28-Ιουνίου – 06 Ιουλίου για ΚΟΡΙΤΣΙΑ Δημοτικού

07-Ιουλίου – 16 Ιουλίου για ΑΓΟΡΙΑ Γυμνασίου

17-Ιουλίου – 26 Ιουλίου για ΚΟΡΙΤΣΙΑ Γυμνασίου

10-Αυγούστου – 19 Αυγούστου για ΚΟΡΙΤΣΙΑ Λυκείου

21-Αυγούστου – 30 Αυγούστου για ΑΓΟΡΙΑ Λυκείου

Πληροφορίες: www. filiaa.gr

Εγγραφές - Συμμετοχές 210-3245098, info @ filiaa.gr

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: