09 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (9/6/2017)

 

Ελλάδα:Από τη Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς του ΟΑΕΔ. Η προθεσμία λήγει στις 23 Ιουνίου. 

Οι γονείς - κηδεμόνες των βρεφών-νηπίων για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι. Στα Αρχαία Ελληνικά και στα Μαθηματικά εξετάστηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων. 

Ψηφίζονται το απόγευμα από την Ολομέλεια οι τροπολογίες με τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Η συνεδρίαση αναμένεται θυελλώδης, καθώς τα κόμματα εξέφρασαν την απόλυτη αντίθεσή τους τόσο για τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να κατατεθούν όσο και για τον περιορισμένο χρόνο της συζήτησης.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο, πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από πρόσκληση του γερμανού ομολόγου του, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει, με τον γερμανό ομόλογό του, την Έκθεση DOCUMENTA 14, στην πόλη Κάσσελ.

Αλλοιωμένο δόθηκε στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάστηκαν τη Δευτέρα στη Νέα Ελληνική Γλώσσα το κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά, ενός από τους κορυφαίους διανοητές της γενιάς του '30.

Κόσμος:«Ένα είδος έκπληξης» χαρακτηρίζει ο Γάλλος πρωθυπουργός το αποτέλεσμα της βρετανικής κάλπης, εκτιμώντας όμως ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση το Brexit. Μην χάνουμε χρόνο, λέει στο Λονδίνο ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο όρος hung parliament μπαίνει και πάλι στο πολιτικό λεξιλόγιο των Βρετανών, καθώς η τελική πρόβλεψη του αποτελέσματος στη Βρετανία δίνει πρωτιά των Συντηρητικών χωρίς αυτοδυναμία. Εντυπωσιακή εμφάνιση του Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών, κακή βραδιά για τη Στέρτζεον στην Σκωτία.

Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν αρχικά περίπατο των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι, ωστόσο, με το πέρασμα των εβδομάδων το τοπίο θόλωνε. Τελικώς, η κάλπη έβγαλε το περίφημο «hung parliament» (Βουλή χωρίς αυτοδυναμία) και τα σενάρια είναι πολλά.

Το κακό εκλογικό αποτέλεσμα για την Τερέζα Μέι αυξάνει την πίεση στο πρόσωπό της. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, κάλεσε την πρωθυπουργό να παραιτηθεί, η ίδια ωστόσο, δεν φαίνεται να παραιτείται, επικαλούμενη την ανάγκη για σταθερότητα.

Οικονομία:«Ουδεμία περίπτωση επιστροφής του Grexit» δήλωσε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί και πρόσθεσε ότι πρέπει επιτέλους να βρούμε μια λύση για το χρέος. Είναι θέμα οικονομικό, πολιτικό και ηθικό, είπε ο επίτροπος σχολιάζοντας ότι οι Έλληνες πρέπει να αποκομίσουν το μέρισμα που τους αναλογεί για τις προσπάθειές τους.

Βουτιά κατέγραψε η στερλίνα, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης FTSE στο Λονδίνο αναμενόταν να υποχωρήσει κατά 1%, ύστερα το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία, που δημιουργεί αβεβαιότητα για την πορεία του Brexit.

Στοιχεία-σοκ για την οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων φέρνουν στο φως έρευνες για τις επιπτώσεις των μνημονιακών περικοπών. Οι 8 στους 10 συνταξιούχους δεν μπορούν να ζήσουν, ενώ 1,5 εκατομμύρια ζουν στα όρια της φτώχειας.

Μετατίθεται για την 01-01-2023 από 01-01-2022 που ισχύει, η έναρξη αύξησης των κύριων συντάξεων, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε και πρόκειται να ψηφιστεί την Παρασκευή.

Η αναστολή των αρχών της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης αποσυνδέεται από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, καθώς προβλέπεται πως αυτή θα ισχύσει έως την 20.08.2018, υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.

Αθλητισμός:Οι Κινέζοι επιστρέφουν δυναμικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η εξαιρετική του εμφάνιση στον τελικό του Κάρντιφ, αλλά η κατάσταση που βρέθηκε στο τέλος της σεζόν, αποδεικνύεται καθοριστική για μία κινεζική ομάδα (της οποίας η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί), που αποφάσισε να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να προσπαθήσει να πάρει τον διάσημο Πορτογάλο φέτος το καλοκαίρι στο πρωτάθλημα της ασιατικής χώρας.

Εμπιστοσύνη στο υπάρχον υλικό και αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Μίχαελ Σκίμπε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με την Βοσνία στη Ζένιτσα για τους προκριματικούς του παγκοσμίου κυπέλλου 2018. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ομάδας παραδέχθηκε ότι «το ματς είναι τελικός», χαρακτήρισε σημαντική την απουσία του Τζαβέλα, ωστόσο, δεν παρέλειψε να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους διεθνείς.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο είναι από σήμερα και... με τη βούλα ο νέος προπονητής της Πόρτο. Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Ναντ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «δράκους» και παρουσιάστηκε επίσημα στο «Ντραγκάο».

O Τζουλιάνο Μπελέτι, o μεγάλος Βραζιλιάνος αμυντικός, «χρυσό» δεξί μπακ της Μπαρτσελόνα την τριετία 2004-2007, που το 2006 έγινε ήρωας των κυανέρυθρων βάζοντας το νικητήριο γκολ στον τελικό με την Άρσεναλ χαρίζοντας στην ομάδα του το Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 14 χρόνια, σήμερα έγινε ο ήρωας των μικρών προσφύγων του Καρά Τεπέ. 

Μόνο που αυτοί κατάφεραν και του έβαλαν πολλά γκολ! Ο νέος προπονητής Μπέσνικ Χάσι, ο νέος αθλητικός διευθυντής Μάριο Αρμάντο Ουσίγιος, αλλά και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος αναλαμβάνει ειδικά καθήκοντα στο τμήμα σκάουτινγκ, ανέλαβαν και επίσημα πλέον τα καθήκοντά τους στον Ολυμπιακό. 

Οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν τον νέο τεχνικό τους, ο οποίος τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά που ήρθε και έθεσε ως στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League...


Δεν υπάρχουν σχόλια: