27 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (27/6/2017)

 

Ελλάδα:Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση προκειμένου να βρεθεί λύση με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Νωρίτερα επικράτησε μικροένταση έξω από το Μαξίμου όταν εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ επιχείρησαν να περάσουν την είσοδο και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς.«Να αφήσουμε τους δήμους να κάνουν τη δουλειά τους ανάλογα με τις ανάγκες τους και να έχουν μόνιμο προσωπικό.

Οι έκτακτες ανάγκες να καλύπτονται από ιδιώτες» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ.Μπουτάρης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους δρόμους λόγω των σκουπιδιών.

Σε μια προσπάθεια να πείσουν τη διοίκηση του δήμου να μην αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι επέτρεψαν την κυκλοφορία απορριμματοφόρων, με προσωπικό ασφαλείας, στους δρόμους της πόλης.

«Οι Έλληνες και οι άλλοι πολίτες της ΕΕ έχουν συμβάλει καταλυτικά στη διαμόρφωση του σύγχρονου κοινωνικού ιστού της Βρετανίας. Και έχουν δικαίωμα να βλέπουν το μέλλον τους με όσο το δυνατόν περισσότερη σιγουριά» δηλώνει στα Νέα, ο υπουργός Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό» τονίζει ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στη διάσκεψη στο Κρανς Μοντανά που ξεκινά αύριο, Τετάρτη.

«Στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι η συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος» δηλώνει ο κ. Χριστοδουλίδης. Κόκκινο θα χτυπήσει ο υδράργυρος αυτή την εβδομάδα με τη θερμοκρασία μέχρι την Κυριακή να αγγίζει τοπικά τους 40-42 βαθμούς.

Από την Πέμπτη θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επηρεάσουν τη χώρα μας και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανέβει στα ύψη. Την κατάσταση δυσχεραίνει η αποπνικτική οσμή που αναδύεται από τους ξέχυλους κάδους απορριμμάτων.

Κόσμος: Ενώπιον νέας πολιτικής παράλυσης βρίσκεται πλέον η Βραζιλία μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να απαγγείλει κατηγορίες για διαφθορά εις βάρος του προέδρου Μισέλ Τέμερ.

Ο άνθρωπος που έριξε την πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ, το 2016, βρίσκεται σε χειρότερη θέση.Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενδείξεις ότι το καθεστώς του Σύρου προέδρου Άσαντ ετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά και προειδοποιούν ότι, αν αυτό συμβεί, το τίμημα για την Δαμασκό θα είναι βαρύ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι να χαλαρώσει τους περιορισμούς στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων στη χώρα του, αναζητώντας μια νέα εμπορική ισορροπία. Η συνάντηση των δύο στον Λευκό Οίκο έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών δικαίωσε εν μέρει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, διατάσσοντας την μερική εφαρμογή του αμφιλεγόμενου αντιμεταναστευτικού διατάγματός του, εν αναμονή της εξέτασης του θέματος επί της ουσίας, το φθινόπωρο.

«Ψυχρή» υποδοχή επιφύλαξε ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, στις προτάσεις της Βρετανίας για τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη χώρα μετά το Brexit. Ο Μπαρνιέ σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες θέλουν οι ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στη Βρετανία να έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που ορίζουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

Οικονομία:Οι πλειστηριασμοί σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν τους συνεργάσιμους δανειολήπτες που πραγματικά αντιμετωπίζουν προβλήματα αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων, επισημαίνουν με δηλώσεις τους επιτελικά τραπεζικά στελέχη τραπεζών.

Στα προβλήματα της Ιταλίας με αφορμή την κρατική διάσωση δύο περιφερειακών τραπεζών, αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος με αιχμές. «Η διάσωση α λα ιταλικά καταφέρει και ένα βαρύ πλήγμα στην ιδέα μιας ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης» υπογραμμίζει η Handelsblatt.

Την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Exin Group με έδρα την Ολλανδία θα εγκρίνει η γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, στο τίμημα των 720 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται η μεταβίβαση των θυγατρικών της ασφαλιστικής στην Κύπρο και στη Ρουμανία, αλλά όχι το σήμα που παραμένει στον όμιλο της Εθνικής.

Άλλη μια ιδιαίτερα ενθαρρυντική αναφορά του γερμανικού τύπου για τον ελληνικό τουρισμό έρχεται να προστεθεί στην πλειάδα θετικών δημοσιευμάτων που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα στη Γερμανία.

Η απόφαση της κυβέρνησης της Ιταλίας να προχωρήσει στην εκκαθάριση δύο τοπικών πιστωτικών ιδρυμάτων επικρίθηκε έντονα σήμερα διότι αντίκειται στο σχέδιο που είχε καταρτιστεί για την τόνωση της εμπιστοσύνης στις τράπεζες της ευρωζώνης κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους.

Αθλητισμός: Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, με τη βουλγαρική Λουντογκόρετς, που έχει τον ίδιο στόχο με τους «ερυθρόλευκους», δηλαδή να προκριθεί στους ομίλους του Champions League.

Παίκτης του Ατρόμητου είναι και επίσημα ο Δημήτρης Χατζηισαΐας. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε στην ομάδα του Περιστερίου για έναν χρόνο και στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι ήρθε στην ομάδα που έδειξε ότι τον ήθελε περισσότερο.

Τα σενάρια που ήθελαν τον Νάτσο Σκόκο να επιστρέφει στην ΑΕΚ μάλλον δεν θα γίνουν πραγματικότητα, καθώς όπως όλα δείχνουν έχει συμφωνήσει με την Ρίβερ Πλέιτ.

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία της ΑΕΚ με τον Γιώργο Γιακουμάκη. Ο νεαρός επιθετικός που εντυπωσίασε τις τελευταίες δύο σεζόν με τον Πλατανιά, είχε συμφωνήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ενωση και υπέγραψε συμβόλαιο για 4+1 χρόνια.

Κοντά στην απόκτηση του Κροάτη Μάρκο Λιβάγια βρίσκεται η ΑΕΚ. Φαίνεται πως η αγορά της Λας Πάλμας αποδεικνύεται ιδιαίτερα φιλική για την Ενωση, αφού και ο 24χρονος επιθετικός προέρχεται από την ομάδα από την οποία αποκτήθηκαν ο Σέρχιο Αραούχο και ο Ελντερ Λόπες.

Ο Λιβάγια αναμένεται άμεσα στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει ως δανεικός για έναν χρόνο, με οψιόν μόνιμης απόκτησής του. Ωστόσο στην περίπτωσή του η ρήτρα θα είναι «προσιτή» καθώς, σε αντίθεση με τον Αραούχο, η Λας Πάλμας θα προτιμούσε να τον παραχωρήσει οριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: