24 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (24/6/2017)

 

Ελλάδα: Με την ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντάται το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να τούς παρουσιάσει τη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να καταθέσει την Δευτέρα στη Βουλή.

Το βράδυ της Παρασκευής, έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σκουρλέτης εξήγγειλε ότι τη Δευτέρα έρχεται στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού -με ευθύνη του ΑΣΕΠ- για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Ξύλινο σκάφος με 119 πρόσφυγες εντοπίστηκε στη διάρκεια της νύχτας σε θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου. Μεταξύ των προσφύγων περιλαμβάνονται 19 γυναίκες, μεταξύ των οποίων δύο έγκυες, και 23 ανήλικα παιδιά. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρώτη προτεραιότητα για να σταματήσει η φυγή νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Παραδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής άνδρας που είχε ταμπουρωθεί μέσα σε σπίτι στον Κολωνό μετά από συμπλοκή στην συμβολή των οδών Αχιλλέως και Λένορμαν. Ο άνδρας, ο οποίος ήταν οπλισμένος με καραμπίνα, ταμπουρώθηκε στο σπίτι μετά από συμπλοκή.

Τουρκικό φουσκωτό σκάφος με την ονομασία «Μπαρμπαρός», προσέγγισε βάρκα στην οποία επέβαιναν δύο Ελληνοκύπριοι ψαράδες στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο, η οποία ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κόσμος: Σε 141 ανέρχονται οι αγνοούμενοι από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας Σετσουάν (νοτιοδυτική Κίνα), όπου οι διασώστες επιχειρούν να εντοπίσουν και να ανασύρουν από τη λάσπη επιζώντες.

Οι ένοικοι πέντε πολυκατοικιών στο βόρειο Λονδίνο απομακρύνθηκαν επειγόντως από τα διαμερίσματά τους στη διάρκεια της νύχτας έπειτα από οδηγίες των αρχών, εννέα ημέρες μετά την φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας απέτρεψαν μια επίθεση στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, μετέδωσαν κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα. Το Al Arabiya ανέφερε ότι εντοπίστηκαν δύο πυρήνες τρομοκρατών στη Μέκκα και ένας τρίτος στην Τζέντα.

Περισσότερα από 160 διαμερίσματα θα εκκενωθούν σε ουρανοξύστη στο Κάμντεν στο βόρειο Λονδίνο, εξαιτίας ανησυχιών που προκαλεί η εξωτερική επένδυση του πύργου, έπειτα από την φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ.

Εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατος του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι – μια φήμη που κυκλοφορεί εδώ και αρκετές ημέρες – τη θέση του στην ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους ενδέχεται να αναλάβει ένας από τους δύο υπαρχηγούς του που είχαν υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ επί Σαντάμ Χουσέιν.

Οι ειδικοί αναλυτές για θέματα ισλαμιστικών οργανώσεων δεν βλέπουν να υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος διάδοχος, όμως θεωρούν ότι διεκδικητές της ηγεσίας του Ισλαμικού Κράτους είναι κατά κύριο λόγο ο Ιγιάντ αλ Ομπάιντι και ο Αγιάντ αλ Τζουμάιλι.

Οικονομία:O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε το βράδυ της Παρασκευής το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa2 από Caa3, με θετική από σταθερή προοπτική.

Παράλληλα αναβάθμισε και το αξιόχρεο όλων των μη καλυμμένων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης και των προγραμμάτων στη βαθμίδα (P)Caa2 από (P)Caa3, ενώ επιβεβαίωσε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο σε Not Prime (NP) και (P)NP.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αναβαθμίζει την μακροπρόθεσμη διαβάθμιση της Τράπεζας Κύπρου για καταθέσεις σε ευρώ και συνάλλαγμα σε Caa1 από Caa2 και τη διαβάθμιση για μη εξασφαλισμένο EMTN σε (P)Caa1. 

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ευρωπαική Επιτροπή τα τελικά κείμενα των επικαιροποιημένων μνημονίων, μαζί με την Έκθεση Συμμόρφωσης. Περιλαμβάνουν όλες τις δεσμεύσεις της Ελλάδος για τους επόμενους 14 μήνες, τους όρους με τους οποίους θα γίνει η τελική αξιολόγηση του 2018 για την έξοδο από το μνημόνιο. 

Αλλά και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις παρεμβάσεις στο χρέος, καθώς και για την κατανομή των επόμενων πακέτων δόσεων από τον ESM. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές του εξωτερικού, ο οίκος Moody's πρόκειται να ανακοινώσει την Παρασκευή την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία μονάδα, από cc3 σε cc2.

Πρόταση για επένδυση συνολικά 2,7 δισ. ευρώ σε 152 βασικά έργα μεταφορών σε όλη την Ευρώπη κατέθεσε την Πέμπτη η Κομισιόν. Για την Ελλάδα επιλέχθηκαν επτά προτάσεις για χρηματοδότηση (σε σύνολο 11 επιλέξιμων προτάσεων) με συνολική χρηματοδότηση ύψους 61 εκατ. ευρώ.

Με τις επενδύσεις αυτές όχι μόνο θα εκσυγχρονισθεί το δίκτυο μεταφορών της Ευρώπης, αλλά θα τονωθεί επίσης η οικονομική δραστηριότητα και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Αθλητισμός: Ο τραυματισμός του Παναγιώτη Ρέτσου στο κεφάλι, στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Βάτενς, επισκίασε τον πρώτο φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ.

Ο νεαρός άσος των «ερυθρολεύκων» χτύπησε διεκδικώντας την κεφαλιά, έμεινε αρκετή ώρα στο έδαφος χωρίς αισθήσεις και ο διαιτητής διέκοψε τη συνάντηση, ενώ η πειραϊκή ομάδα προηγούνταν 2-0 στο σημείο της διακοπής. 

Ο Ρέτσος διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε κοντινό νοσοκομείο. Για την ιστορία της υπόθεσης, ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε σκοράρει με τους Βέργο στο 28΄ και Μεγαρίτη στο 58'.

Με μια ανακοίνωση που δείχνει πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού ξέμεινε από... ατού, ο Γιάννης Αλαφούζος καλεί τον Μάρκους Μπεργκ να συνεργαστούν για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης!

Η «πράσινη» ΠΑΕ που την Παρασκευή δέχτηκε επίθεση στα γραφεία της από αγανακτισμένους οπαδούς, αποφάσισε να αλλάξει στάση και ουσιαστικά να ρίξει «γέφυρες» προς τον Σουηδό άσο μήπως και καταφέρει να μη βγει εντελώς χαμένη από την υπόθεση φυγής του.

Παράλληλα, δίνει το πνεύμα για το επόμενο ρόστερ που θα διαθέτει πολλούς νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Το μεσημέρι της Παρασκευής (23/6) πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Super League, όπου μεταξύ άλλων λήφθηκε η απόφαση του... εκ νέου υποβιβασμού του Ηρακλή, της έγκρισης της κεντρικής χορηγίας του πρωταθλήματος από εταιρίες της ιδιοκτησίας του Ιβάν Σαββίδη.

Ενώ οριστικοποιήθηκε και η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος στις 13/7 στα γραφείου του συναιτερισμού. Αξίζει να αναφερθεί πως σχετικά με την χορηγία, αποφασίστηκε με ψήφους 13-2 υπέρ, όπου μειωψήφισαν οι δύο «αιώνιοι» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός!

Με απόφαση των μελών της Super League, ο Ηρακλής τίθεται εκ νέου στην 15η θέση της βαθμολογίας και υποβιβάζεται στην Football League. H ομάδα της Θεσσαλονίκης στην συνεδρίαση ζήτησε να ξεκαθαρίσει το θέμα σε ψηφοφορία και αυτό έγινε. 

Μόνον ο Παναθηναϊκός ψήφισε για την δικαίωση του Ηρακλή. Ετσι οι άνθρωποι του συλλόγου πρόκειται να προσφύγουν και πάλι στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προκειμένου να διεκδικήσει και πάλι από το συγκεκριμένο όργανο την δικαίωση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: