17 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (17/6/2017)

 

Ελλάδα:Δεν προκάλεσε προβλήματα η νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ -σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή 4,8 σύμφωνα με το σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου- που καταγράφηκε ανάμεσα στην Μυτιλήνη και τη Χίο στον ίδιο χώρο το ισχυρού σεισμού της περασμένης Δευτέρας, σήμερα Σάββατο στις 6:40 π.μ. Σεισμός και στη Λακωνία.

Με την εξέταση μαθημάτων ειδικότητας ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο 17 Ιουνίου, η δεύτερη εβδομάδα πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Η κυβέρνηση θα κάνει δεκτό το αίτημα της ΝΔ για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Πολιτικά απρεπείς οι δηλώσεις Σόιμπλε για τον Ευκλ.Τσακαλώτο, είπε ο ίδιος και απέκλεισε ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ανδρας βρέθηκε νεκρός, πυροβολημένος στο κεφάλι, στην οδό Φανοσθένους στον Νέο Κόσμο. Επί τόπου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται μάλλον για αλλοδαπό.

Κόσμος:Ο πρόεδρος του Βανουάτου αιδεσιμότατος Μπόλντουιν Λόνσντεϊλ πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 67 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα Vanuatu Daily Post.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προσωπικές οφειλές τουλάχιστον 315,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε γερμανικές, αμερικανικές και άλλες τράπεζες περί τα μέσα του 2017, όπως καταγράφεται σε ομοσπονδιακό έντυπο γνωστοποίησης οικονομικών στοιχείων το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από αμερικανική κρατική υπηρεσία.

Η κυβέρνηση της Κούβας «κατήγγειλε» τα μέτρα που αποφάσισε να ληφθούν εναντίον της νήσου ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας λόγο για μια εξέλιξη που πλήττει τις διμερείς σχέσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την ακύρωση της συμφωνίας που είχε καταλήξει ο Μπαράκ Ομπάμα με την κυβέρνηση της Κούβας για την αποκατάσταση σχέσεων Ουάσινγκτον και Αβάνας, χαρακτηρίζοντάς την «φρικτή» και «λανθασμένη».

Με συνθήματα «θέλουμε Δικαιοσύνη» αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές εισέβαλαν την Παρασκευή στο κτίριο τοπικού δημαρχείου στο Λονδίνο, έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε πολυώροφο κτίριο του Λονδίνου σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

Οικονομία: Tην πρόθεση της να προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ την έγκριση της Συμφωνίας επί της Αρχής με την Ελλάδα εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί μόνον όταν οριστικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους.

«Στις αρχές Ιουλίου θα υπογράψουμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη συμφωνία με την οποία οι σιδηρόδρομοί μας αποκτούν ένα σημαντικό μέρος των ελληνικών σιδηροδρομικών μεταφορών», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στη γερουσία της Ρώμης.

«Είναι αλήθεια ότι ζητάμε από τους πολίτες στην Ελλάδα πολλά, αυτό δεν είναι νέο, αλλά το ερώτημα είναι πώς θα βρει η Ελλάδα το δρόμο της, πώς θα προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, για να μπορέσει να σταθεί στα δικά της πόδια. Το πώς είναι μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ένα θέμα εθνικής κυριαρχίας» ανέφερε ο Βόλφγκάνγκ Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ecofin.

Την «καλή συμφωνία», σε «αυτό το στάδιο», που επιτεύχθηκε χθες ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα κρίση στην Αθήνα, χαιρέτισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας όμως πως η συμφωνία αυτή «δεν είναι οριστική». «Αφού θα επιστρέψουμε στο ελληνικό θέμα τους επόμενους μήνες, οι γαλλικές προτάσεις για να πάμε παραπέρα θα τεθούν ξανά στο τραπέζι» πρόσθεσε.

Διευκρινίσεις και εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμφωνήθηκε στο χθεσινό Eurogroup σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δίνει το Ταμείο μέσα από εννέα ερωτο-απαντήσεις. Τι είναι η επί της αρχής έγκριση συμφωνίας, πότε έχει ξαναεφαρμοστεί, γιατί προκρίθηκε αυτή η λύση και πώς βοηθά την Ελλάδα, αν μειώνει την πίεση του Ταμείου για λύση για το χρέος, αλλά και αν ισχύει για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, καθώς και πότε και υπό ποιους όρους θα δοθούν χρήματα είναι μερικά από τα ζητήματα που αποσαφηνίζει.

Αθλητισμός: Παγκόσμια διάσταση έχει λάβει η πληροφορία πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι έτοιμος να τα… βροντήξει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, εξαιτίας της ιστορίας με τη δίωξη για φοροδιαφυγή που του έχουν ασκήσει οι ισπανικές Αρχές! 

Έτσι, μετά τα πορτογαλικά δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο CR7 είναι έξαλλος και αποφασισμένος να φύγει από τη Ρεάλ, το βράδυ της Παρασκευής ήρθε ένα ακόμη ρεπορτάζ της έγκυρης ισπανικής εφημερίδας «Marca» που αναφέρει ότι ο Ρονάλντο επιβεβαίωσε σε συμπαίκτες του ότι φεύγει από τη Ρεάλ και την Ισπανία γενικότερα!

Ο Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος τεχνικός είναι 43 ετών και έχει περάσει από τον πάγκο της Παρτιζάν και της Μακάμπι Χάιφα, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια ασκούσε την προπονητική στην Κίνα! Εντός της ημέρας αναμένονται οι ανακοινώσεις, με τον Σέρβο να υπογράφει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Και επισήμως προπονητής του ΠΑΟΚ είναι από το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς, όπως ανακοίνωσε ο «δικέφαλος» του Βορρά. Ο Σέρβος προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και στις πρώτες δηλώσεις του, τόνισε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα πάντα για τον ΠΑΟΚ και προσέθεσε ότι είναι ώρα για δουλειά...

«Φωτιά» στα μπατζάκια της Ρεάλ Μαδρίτης βάζει ο πορτογαλικός Τύπος, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πολύ ενοχλημένος για τη δίωξη που του ασκήθηκε για φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να έχει ειδοποιήσει την ομάδα του ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει στην ισπανική πρωτεύουσα. 

Η είδηση έσκασε σαν «βόμβα» στις τάξεις της Βασίλισσας, με τον πρόεδρο της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ να προσπαθεί να ηρεμήσει τον σούπερ σταρ των πρωταθλητών Ισπανίας και Ευρώπης, ώστε να τον μεταπείσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια: