18 Μαΐου, 2017

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΑΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ZYKLON B

 

Για να φτάσει τον δείκτη Γκόντγουιν (Νόμος του Γκόντγουιν) με τόσο επιφανειακό τρόπο, το Ισραήλ πρέπει να έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα μετά από έξι χρόνια μανίας κατά της Συρίας.

Το αρπακτικό της Μέσης Ανατολής έχασε τη δύναμη του δαγκώματος του και η αδυναμία του γίνεται όλο και πιο κραυγαλέα στα μάτια όλου του κόσμου. Επίδειξη, κόλπα μανικιών και  βροντερές δηλώσεις δεν πιάνουν πλέον, και αναγκάζεται να καταφύγει στις παλιές συνταγές με τις οποίες εξακολουθεί να κρατά την Ευρώπη στη λαβή του για να προσπαθήσει να κινητοποιήσει τον κόσμο γύρω από θέματα που είχαν επιτυχία.

Δεν φτάσαμε ακόμα στα 6 εκατομμύρια θύματα των θαλάμων αερίων και συριακών κρεματόριων, αλλά κάντε υπομονή, ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Μετά την αποτυχία να καταπιούμε μια στραβή ιστορία χτισμένη γύρω από μια ψευδο-χημική επίθεση στο Χαν Σεϊχούν, το Ισραήλ προσπαθεί τώρα να κτίσει ένα συριακό Ολοκαύτωμα, και δεν διστάζει να βγάλει τον Χίτλερ από το συρτάρι για να χτυπήσει τα μυαλά μας.

Ο ισραηλινός υπουργός για τη Στέγαση, Yoav Galant, απαιτεί το θάνατο του Άσαντ. Μιλώντας σε έκθεση όπλων στο Τελ Αβίβ, κάλεσε σαφώς για «ανατροπή του συριακού καθεστώτος» και «τη δολοφονία του Άσαντ.»

Αναφερόμενος σε έναν νέο ισχυρισμό που εκδηλώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι το καθεστώς Άσαντ φέρεται να «εκτέλεσε» και στη συνέχεια «έκαψε» τα σώματα των «πολιτικών κρατουμένων», ο Galant, δήλωσε: «Είμαστε στο στάδιο της διέλευσης όλων των κόκκινων γραμμών και είναι καιρός ο Άσαντ να εξοντωθεί». 

Ο ισραηλινός υπουργός σύγκρινε τον Άσαντ με τον Χίτλερ για να «ζητήσει τη δολοφονία» του Σύρου προέδρου και την «ανατροπή του καθεστώτος του,» ένα καθεστώς που «θα έπρεπε να αντικατασταθεί από ένα μετριοπαθές σουνιτικό καθεστώς.

Αυτές οι δηλώσεις που βασίζονται σε ένα ψευδή ισχυρισμό συμβαίνουν στο κατώφλι μιας περιοδείας που θα οδηγήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στο Ριάντ και μετά στο Τελ Αβίβ. Στο Ριάντ αναμένεται να ανακοινώσει τη δημιουργία ενός «σουνιτικού ΝΑΤΟ» κατά του σιιτικού Ιράν.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε βίαια στις κατηγορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που «βασίζονται σε ψέματα» και προορίζονται «να δικαιολογήσουν μια στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Heather Nauert, ο οποίος τη Δευτέρα κατηγόρησε την κυβέρνηση της Συρίας ότι έχει εκτελέσει μεταξύ 2011 και 2015 «από 5 000 έως 11 000 πολιτικούς κρατούμενους», παραδέχθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να προσκομίσει οποιαδήποτε απόδειξη που να στηρίζει αυτούς τους ισχυρισμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: