21 Μαΐου, 2017

TΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 

Tην παρέμβαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης απαιτούν οι Αμερικανοί, για τη σύλληψη ισχυρού επιχειρηματικού ονόματος της χώρας μας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το όνομα είναι τόσο τρανταχτό που θα προκληθεί σεισμός στο ελληνικό σύστημα.

Η διαρροή για την πίεση των Αμερικανικών Αρχών προς την ελληνική κυβέρνηση, για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, έχει προκαλέσει αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς αποδεικνύει την εξάρτησή τους από το Λευκό Οίκο.

“Είναι θέμα της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να κάνει αλλαγές που θα δείξουν ότι η Ελλάδα είναι καλό μέρος για επενδύσεις”, ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης μιλώντας σε συνέδριο για τις επενδυτικές ευκαιρίες και θύμισε σε όλους τους Έλληνες (άθελά του) την πίεση που ασκεί για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στους Αμερικανούς και όχι εκεί που συμφέρει την Ελλάδα.

Κάθε κυρίαρχο κράτος οφείλει να πουλά με γνώμονα το συμφέρον της. Η Αμερικανική πίεση προφανώς εξυπηρετεί συμφέροντα αλλότρια προς την Ελλάδα. Ο κ. Pyatt τάχθηκε υπέρ της προώθησης των αγωγών ΤΑΡ, του ελληνοβουλγαρικού, των νέων εγκαταστάσεων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα και την Αλεξανδρούπολη και του κάθετου αγωγού που θα συνδέει τα συστήματα φυσικού αερίου από την Ελλάδα ως την Ουκρανία.

Τόνισε ωστόσο ότι οι υποδομές αυτές δεν θα πρέπει να μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο αλλά θα αλλάξουν την εξίσωση και δεν θα επιτρέπουν στη Ρωσία να χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο. Επανέλαβε δε την αντίθεση των ΗΠΑ στον αγωγό Νόρθ Στρημ 2 αλλά και τον ελληνοϊταλικό (ITGI) που δεν εξυπηρετούν όπως είπε τα ευρωπαϊκά και ελληνικά συμφέροντα. 

Φαίνεται πως ο νέος Πρέσβης δεν έχει ιδιαίτερο τακτ. Τουλάχιστον είναι ειλικρινής. Οι δικοί μας που έχουν πει τόσα και τόσα και πια τα έχουν πιστέψει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: