16 Μαΐου, 2017

ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

 

Τα τελευταία θύματα ήταν 18 και 33 ετών. Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός από τον τελευταίο γύρο επεισοδίων στη Βενεζουέλα καθώς η αντιπολίτευση εξακολουθεί να ζητά εκλογές με τον Νίκολας Μαδούρο να επιμένει να τις αρνείται.

Ο πρώτος νεκρός, ο 18χρονος Λουίς Αλβιάρες έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην πολιτεία Ταχιέρα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δέχθηκε σφαίρα στο θώρακα.

Την ίδια ώρα το γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δείχνει τον άτυχο 18χρονο να κείτεται νεκρός με δύο άλλους διαδηλωτές να βρίσκονται από πάνω του χωρίς να μπορούν να πιστέψουν την εξέλιξη αυτή.

Ο δεύτερος νεκρός είναι ο 33χρονος Ντιέγκο Χερνάντεζ, ο οποίος όπως καταγγέλεται έπεσε νεκρός από πυρά οπαδών του Μαδούρο. Το βίντεο που τον δείχνει να κείτεται νεκρός στο οδόστρωμα είναι πολύ σκληρό. «Τον σκότωσαν» ακούγεται να φωνάζουν οι διαδηλωτές που βρίσκονται γύρω του.

Με τα δύο τελευταία θύματα ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων από τη βια στη χώρα του Μαδούρο ανέρχεται πλέον σε 41 και πουθενά στον ορίζοντα δεν φαίνεται κάποιο διέξοδο.

Μετά τις δύο δολοφονίες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε λεωφόρους στην πρωτεύουσα Καράκας και αλλού, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πανό και παίζοντας χαρτιά σε καρέκλες στο δρόμο, συμμετέχοντας σε αθλοπαιδιές και μοιραζόμενοι φαγητά.

Χρησιμοποιώντας κλαδιά δέντρων, πέτρες και σκουπίδια, οι διαδηλωτές έκλεισαν τον κύριο δρόμο του Καράκας, Φρανσίσκο Φαγιάρδο.

Ο Μαδούρο από την πλευρά του, που κέρδισε τις εκλογές το 2013 μετά το θάνατο του Τσάβες με μικρό ποσοστό, ισχυρίζεται ότι αποτελεί θύμα μιας παγκόσμιας δεξιάς συνωμοσίας που έχει ήδη ανατρέψει αριστερές κυβερνήσεις στη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Περού τα τελευταία χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου