19 Μαΐου, 2017

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ

 

Τον αγιασμό των εγκαινίων στη νέα μονάδα μεταμόσχευσης νεφρού του Λαϊκού Νοσοκομείου, τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, εκπρόσωποι του υπουργείου, του συλλόγου νεφροπαθών, της Διοίκησης του Νοσοκομείου, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης. Πριν τον αγιασμό πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο μία μικρή τελετή όπου απηύθυναν χαιρετισμό ο Διοικητής του νοσοκομείου και εκπρόσωποι του υπουργείου υγείας, του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του συλλόγου νεφροπαθών, αλλά και των εργαζομένων του νοσοκομείου. 

Η ανακαίνιση της μονάδας πραγματοποιήθηκε με δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο Αρχιεπίσκοπος μετά τον αγιασμό δήλωσε κολακευμένος που το νοσοκομείο Λαϊκό έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο που δώρισε η Εκκλησία, ενώ μιλώντας για την ανακαινισμένη μονάδα ευχαρίστησε και συνεχάρη τους δωρητές και όσους στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες και ευχήθηκε δύναμη σε όσους διακονούν αυτά τα έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: