19 Μαΐου, 2017

ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

 

«Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να απαγορεύουν στην Ελλάδα να αγοράζει ρωσικά συστήματα και να επιτρέπουν στην Τουρκία», τόνισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη και το ερώτημα που γεννήθηκε είναι ποιον ρωσικό εξοπλισμό ήθελα να προμηθευτεί η χώρα και δεν το έκανε γιατί άκουσε τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 55 Τεθωρακισμένα Αμφίβια Οχήματα Μάχης BMP-3F για τους Πεζοναύτες, για τα οποία είχε κλειστεί η προμήθεια από το 2013 υπό τον υπουργό Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλο.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στον «πάγο» μπήκαν 20 οχήματα εκτόξευσης SHORADS Tor-M2 ή Pantsir S1 σε συνδυασμό με Buk-M2 για αντικατάσταση των παλαιών OSA AKM, 50 εκτοξευτές και 500 βλήματα κατευθυνόμενων με λέηζερ Kornet-EM, 30 νέα βλήματα 248N6 του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 και ποιος ξέρει τι άλλα οπλικά συστήματα «διαμάντια».

Για όλα τα παραπάνω οι ΗΠΑ αντέδρασαν και αξίζει να αναφερθεί ότι η Ρωσία είχε συμφωνήσει αποπληρωμή σε 20 χρόνια.  Οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν γυρίσει την πλάτη στη Ρωσία και η τωρινή, συνεχίζει να το κάνει επιδεικτικά και να υπακούσει σε κάθε διαταγή των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το εθνικό συμφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια: