20 Μαΐου, 2017

«ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ» ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΤΡΑΜΠ

 

Αυτή η «εκστρατεία εξόντωσης» σημαίνει κυρίως ότι οι δυνάμεις του συνασπισμού στο εξής «περικυκλώνουν» τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Έτσι πριν επιτεθούν, προκειμένου οι τζιχαντιστές να μην μπορούν να διαφύγουν και ανασυνταχθούν αλλού, εξήγησε ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο.

«Εν ολίγοις, πρόθεσή μας είναι ότι οι ξένοι μαχητές να μην διαφεύγουν» ή τουλάχιστον ο αριθμός αυτών που καταφέρνουν να διαφεύγουν να «είναι πολύ μειωμένος», δήλωσε ο Μάτις.«Οι ξένοι μαχητές συνιστούν στρατηγική απειλή, αν επιστρέψουν στην Τυνησία, στην Κουάλα Λουμπούρ, στο Παρίσι, στο Ντιτρόιτ ή αλλού» πρόσθεσε.

Η απόφαση αυτή της περικύκλωσης πριν από την επίθεση είναι μία από τις δύο πρωτοβουλίες που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το σχέδιο επιτάχυνσης της εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους, που του κατατέθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου από το Πεντάγωνο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Μάτις, η άλλη απόφαση του προέδρου Τραμπ ήταν να αναθέσει τη λήψη περισσότερων αποφάσεων στους στρατιωτικούς διοικητές των επιχειρήσεων. 

Σύμφωνα με τον Μάτις, το Ισλαμικό Κράτος έχει χάσει το 55% του εδάφους που κατείχε στο Ιράκ και τη Συρία, ενώ τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι απελευθερώθηκαν από τον ζυγό της τζιχαντιστικής οργάνωσης.


Δημοσίευση σχολίου