19 Μαΐου, 2017

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το σκοινί στις τεταμένες γερμανο-τουρκικές σχέσεις τραβάει κι άλλο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε σημερινή του συνέντευξη είπε ότι η Γερμανία είναι ελεύθερη να αποσύρει τους στρατιώτες της από τη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ. 

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η Γερμανία πρέπει να αλλάξει στάση απέναντι στην Τουρκία και να μη φέρεται ως αφεντικό.  Η Γερμανία έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο απόσυρσης των περίπου 250 στρατιωτικών της από τη στιγμή που η Τουρκία απαγόρευσε σε Γερμανούς βουλευτές να τους επισκεφθουν στο Ιντσιρλίκ.

«Αν θέλουν να φύγουν, είναι δικό τους θέμα», είπε ο Τσαβούσογλου. «Δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε. Εκείνοι ήθελαν να έρθουν και τους βοηθήσαμε. Αν θέλουν να φύγουν, τότε τους λέμε "γεια"», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχος, περισσότεροι από 400 Τούρκοι πολίτες έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος. Η Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Γερμανία θα πρέπει να αλλάξει στάση απέναντι στην Τουρκία.

«Δεν μπορεί να αντιμετωπίζει όπως θέλει την Τουρκία», είπε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε: «Αν η Γερμανία θέλει να προσεγγίσει την Τουρκία θα πρέπει να την αντιμετωπίζει ως φίλη και όχι ως αφεντικό».


Δημοσίευση σχολίου