22 Μαΐου, 2017

ΠΟΛΕΜΟ ΡΩΣΙΑΣ-ΗΠΑ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ

 

Σάλος έχει προκύψει στις ΗΠΑ με τις… πληροφορίες που θέλουν συμπαιγνία ΗΠΑ-Ρωσία. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται σιγά σιγά, ακόμα και όσοι δεν υποστηρίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ, παραδέχονται ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να αποδεικνύουν τον παραπάνω ισχυρισμό.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Diane Feinstein, ανώτατη γερουσιαστής της Δικαστικής Επιτροπής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η οποία ερωτήθηκε από δημοσιογράφο του CNN: 

«Την τελευταία φορά που μιλήσαμε σας ρώτησα αν είχατε δει πραγματικά την ύπαρξη συμπαιγνίας μεταξύ της εκστρατείας του Τραμπ και των Ρώσων και μου είπατε ‘όχι’. Αυτή τη στιγμή, έχει αλλάξει κάτι από τότε που μιλήσαμε τελευταία;».

Η απάντηση της παρέμεινε ίδια: «Όχι, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Υπάρχουν φήμες. Υπάρχουν δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά αυτά δεν είναι απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία». Ο John Brennan, πρώην διευθυντής της CIA, είχε πει σχετικά:

«Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι ο αριθμός των διαρροών που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες από τα ΜΜΕ.  Η πραγματική ζημία στην εθνική ασφάλεια είναι οι διαρροές. Αυτά τα άτομα που εξακολουθούν να παραμένουν στην κυβέρνηση και να διαρρέουν ανυπόστατες φήμες στον Τύπο πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες».

Ακόμα, όμως, και το πρακτορείο Reauters, παραδέχτηκε, αν και «κρυμμένα», ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για συμμαχία ΗΠΑ-Ρωσίας. Δημοσίευμα που έφερε τον τίτλο «Αποκλειστικό: Η εκστρατεία του Τραμπ είχε τουλάχιστον 18 μυστικές επαφές με ρωσικές πηγές», ωστόσο, μέσα στο κείμενο αναγραφόταν:

«Τον Ιανουάριο, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε αρχικά τις επαφές με ρώσους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2016. Ο Λευκός Οίκος και οι σύμβουλοι της εκστρατείας επιβεβαίωσαν από τότε τέσσερις συναντήσεις μεταξύ του Kislyak και των συμβούλων του Τραμπ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Οι άνθρωποι που περιέγραψαν τις επαφές αυτές στο Reuters δήλωσαν ότι δεν έχουν δει κανένα στοιχείο παραβίασης ή συμπαιγνίας μεταξύ της εκστρατείας και της Ρωσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: