12 Μαΐου, 2017

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 

Οι εξοπλιστικές φιλοδοξίες της Τουρκίας γίνονται πραγματικότητα. Κι αυτό δεν αφορά μόνο στην πρώτη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που έγινε γνωστή χθες. Η Τουρκία σχεδιάζει και αναπτύσσει πυραύλους μικρότερου βεληνεκούς που για την Ελλάδα αποτελούν άμεση και θανάσιμη απειλή.

Ο Tolga Gungor, επικεφαλής μηχανικός της Aselsan για πυραυλικά συστήματα, μίλησε στην έκθεση  IDEF 2017 για το HISAR-A, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα πυραύλων μικρής εμβέλειας (15 χιλιόμετρα).

Οι  δοκιμές πυροδότησης ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2016. Η έκδοση του μεσαίου βεληνεκούς  (έως 25χλμ) το σύστημα HISAR-O είναι περίπου ένα χρόνο πίσω από το πρόγραμμα HISAR-A και αναμένεται να είναι έτοιμο για παραγωγή το 2019.

Για το HISAR-A το επόμενο βήμα θα γίνει στα μέσα του 2017 με δοκιμές στον εντοπισμό στόχου. Η δοκιμή αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018, παράλληλα με την πλήρη δοκιμή συστημάτων. Το HISAR-A και διαθέτει τέσσερις πυραύλους και  είναι εφοδιασμένο με δικά του ραντάρ.

Τα χαρακτηριστικά των πυραυλικών συστημάτων που φτιάχνουν οι Τούρκοι έχουν τη σημασία τους, αλλά το βασικό θέμα για προβληματισμό στην Ελλάδα είναι ότι τα φτιάχνουν κι εμείς πρέπει να βρούμε τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε.Το ερώτημα είναι αν το ψάχνουμε ή απλά διαβάζουμε  για το τι ετοιμάζουν οι γείτονες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: