31 Μαΐου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (31/5/2017)

 

Ελλάδα:Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η «τιμωρία» που επιβλήθηκε σε βάρος τριών ανηλίκων μαθητών Γυμνασίου στο Ρέθυμνο, οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελίες, συμμετείχαν στη συντονιστική επιτροπή κατάληψης σε σχολείο της περιοχής.

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα, που παρασύρθηκε το πρωί της Τετάρτης από διερχόμενη αμαξοστοιχία, επί της Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, στο ρεύμα προς Χαλκίδα. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να έχουμε συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Δεν βρισκόμαστε σε νέο 2015, δεν υπάρχει τέτοια βούληση από κανέναν, ούτε από την πλευρά της κυβέρνησης» διαβεβαίωσε. To τελευταίο «αντίο» στον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, από συγγενείς, φίλους, απλούς πολίτες, πολιτικούς συνεργάτες και αντιπάλους.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 15:00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.Μέχρι τις 13:30 σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του. Τη σφοδρή αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου αλλά και τη σαφή αποδοκιμασία του υπουργείου Παιδείας. 

Προκάλεσε απόφαση δικαστηρίου με την οποία τρεις μαθητές καταδικάστηκαν σε κοινωνική εργασία 80 ωρών στον τοπικό δήμο, λόγω συμμετοχής τους σε καταλήψεις που είχαν γίνει σε γυμνάσιο του Ρεθύμνου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κόσμος:Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης κοντά στην περιοχή που βρίσκονται οι ξένες πρεσβείες στην Καμπούλ, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της αφγανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, οι νεκροί είναι 80 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 350.

Και ενώ απομένουν επτά μέρες έως ότου ανοίξουν οι κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, έρευνα της Yougov δείχνει ότι οι Συντηρητικοί μπορεί μεν να κερδίσουν τις εκλογές, αλλά χωρίς απόλυτη πλειοψηφία.

Επίθεση με πυραύλους Κρουζ κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα της Συρίας εξαπέλυσε η Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε σχετικά τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι θα υποδεχθεί τη Δευτέρα τον γερμανό ομόλογό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ για να συζητήσουν τις διαφωνίες μεταξύ της Άγκυρας και του Βερολίνου όσον αφορά τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία.

Ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έλαβε κλήτευση προκειμένου να καταθέσει σε δύο επιτροπές της Κογκρέσου που διερευνούν τις καταγγελίες για ύπαρξη διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Οικονομία:Την ανάγκη το Eurogroup της 15ης Ιουνίου να φέρει αποτέλεσμα στην υπόθεση του ελληνικού χρέους υπογραμμίζει και ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ. Ο Γάλλος τραπεζίτης υπογραμμίζει την ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη «στη μοναδική οικονομία της Ευρωζώνης που συρρικνώνεται».

Η Eurobank ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου στο οποίο σήμερα λειτουργεί το ξενοδοχείο 5 αστέρων King George. Κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μη συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή των συνταξιούχων κατά του νόμου Κατρούγκαλου καταγγέλλουν συνταξιουχικές οργανώσεις.

Επίκειται κατάργηση της υποχρεωτικής υπαγωγής των μηχανικών στην ασφάλιση του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, λόγω ιδιότητας, με νομοθετική ρύθμιση, όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

Να υποβάλει βελτιωμένη προσφορά για την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελ.Βενιζέλος» κατά 20 έτη, κάλεσε την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» το ΤΑΙΠΕΔ.

Αθλητισμός:Το ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης ημέρας και τελευταίας των play offs της Super League. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο (1-0) θέλει μόνο τη νίκη, για να εξασφαλίσει την πρωτιά.

Ποιος είναι άραγε ο πιο δημοφιλής αθλητής στον πλανήτη; Σε αυτή την ερώτηση, προσπάθησε να δώσει απάντηση το ESPN, μέσω μιας ανάλυσης μεταξύ των «ακολούθων» που έχει κάποιος στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και τη δημοτικότητα της αναζήτησής του στο διαδίκτυο.

Ο αποκλεισμός του Ροντρίγκο Μολέδο από τον τελευταίο αγώνα των play off με τον ΠΑΟΚ ήταν η είδηση της τελευταίας στιγμής για τους «πράσινους». Χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού ή, τιμωρίας, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός επικαλέστηκε ψυχολογικούς λόγους και ζήτησε να μη συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Η απόφαση του Μολέδο δεν άρεσε καθόλου στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δεν περίμενε σε καμία περίπτωση από τον ποδοσφαιριστή να προβάλλει το συγκεκριμένο λόγο για να μην βοηθήσει την ομάδα στην τελευταία αγωνιστική και σαφώς η υπόθεση θα έχει και συνέχεια.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας της Super League για τις θέσεις 1-5. Η μακεδονική ομάδα είχε προσφύγει ζητώντας να μην ισχύσει η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής, εν αναμονή της απόφασης για την υπόθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Πλατανιάς.

Το Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε ως αναρμόδιο την προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της τιμωρίας του Μάρκους Μπεργκ με τέσσερις αγωνιστικές. 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο Σουηδός επιθετικός δεν θα είναι στην αποστολή των «πράσινων» για τον αγώνα των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το επιχείρημα του «Δικεφάλου» ότι είναι αναρμόδιο για ποινές μέχρι τέσσερις αγωνιστικές, όμως απέρριψε την πρόσθετη παρέμβασή του κατά των «πρασίνων».


Δεν υπάρχουν σχόλια: