30 Μαΐου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (30/5/2017)

 

Ελλάδα:Κατηγορηματικά διέψευσε ο Δ.Τζανακόπουλος το δημοσίευμα της γερμανικής Bild ότι η Αθήνα θα αρνηθεί τη δόση των 7 δισ. ευρώ, τον Ιούλιο, αν στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν πάρει λύση για το χρέος.

Την Πέμπτη θα παραδοθούν τελικά στην κυκλοφορία τα πρώτα 11 χιλιόμετρα της Ιονίας Οδού. Έτσι θα εξυπηρετηθούν οι ταξιδιώτες που θα αποφασίσουν να εκδράμουν στη Δυτική Ελλάδα και στην Ήπειρο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

«Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και κανένα εμπόδιο στην επένδυση στο Ελληνικό» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

Κάνει λόγο για «πολιτική εκμετάλλευση μιας αναμενόμενης πράξης που έπρεπε να γίνει για να προχωρήσει η επένδυση. Αν δεν γινόταν θα καθυστερούσε» σημειώνει, αναφερόμενος στην απόφαση του δασάρχη να χαρακτηριστούν ως δασική έκταση 37 στρέμματα.

Αναστέλλει τις στάσεις εργασίας που είχε προγραμματίσει για σήμερα, Τρίτη, και αύριο, Τετάρτη, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το πρωί της Δευτέρας. Έτσι Τρίτη και Τετάρτη θα γίνουν κανονικά όλα τα δρομολόγια των τρένων, ενώ για την Πέμπτη ισχύει η 24ωρη απεργία.

Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 κατέπεσε στις 12:18 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Σκοπέλου, έπειτα από βλάβη στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Ο πιλότος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Κόσμος:Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο στρατηγός Μανουέλ Νοριέγκα, ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας του Παναμά. Kυβέρνησε με σιδηρά πυγμή τη χώρα τη δεκαετία του 1980, αλλά απομακρύνθηκε από την εξουσία με αμερικανική εισβολή στη χώρα το 1989.

Πρωτότυπο ήταν το τηλεοπτικό ντιμπέιτ της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, αφού δεν βρέθηκαν απέναντι ο ένας από τον άλλο: υπήρξαν δύο ξεχωριστές τηλεοπτικές συνδέσεις, όπου οι δύο πολιτικοί απάντησαν σε δεκάδες ερωτήσεις.

Η British Airways υπόσχεται πλήρη επιστροφή στην ομαλότητα την Τρίτη μετά από ένα εφιαλτικό τριήμερο που απέκλεισε και ταλαιπώρησε χιλιάδες επιβάτες στα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουίκ.

Ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε πως θα διασφαλίσει ότι θα υπάρξει μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, στην περίπτωση που το κόμμα του επικρατήσει στις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε απαράδεκτη πράξη τη δολοφονία δύο ανδρών και τον τραυματισμό ενός τρίτου οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν όταν δύο νεαρές γυναίκες, προφανώς μουσουλμάνες, δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση από συνεπιβάτη τους μέσα σε συρμό, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Οικονομία:Τριάντα ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας, μόνο το 25% των φορολογικών δηλώσεων έχει υποβληθεί. Οι φοροτεχνικοί ζητούν με τη σειρά τους παράταση της διαδικασίας μέχρι τις 26 Ιουλίου, καθώς έχουν παρουσιαστεί σημαντικά προβλήματα στους κωδικούς 021 και 037 που αφορούν την εκκαθάριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και άλλα θέματα ενημέρωσης στοιχείων του Ε1.

Την αισιοδοξία του για συμφωνία που να συμπεριλαμβάνει το ζήτημα του χρέους, στο προσεχές Eurogroup, εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Spiegel. «Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία (σ.σ. της Ελλάδας), λιγότερο από όλους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» εκτίμησε.

Θολό παραμένει το τοπίο για την όποια λύση στο ελληνικό ζήτημα (συμφωνία για το χρέος, ένταξη στο QE της ΕΚΤ), ενώ τα μηνύματα που ήλθαν από τον Μάριο Ντράγκι ήταν ξεκάθαρα: χωρίς μέτρα για το χρέος, δεν υπάρχει ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Παρασκηνιακά γίνονται προσπάθειες εν όψει Eurogroup 15ης Ιουνίου.

Τη μεταφορά χρηματικών ποσών από τη μία τράπεζα στην άλλη μέσα σε λίγα λεπτά και με την άμεση διάθεσή τους στους δικαιούχους στους οποίους πιστώνονται προσφέρουν δύο νέες υπηρεσίες online πληρωμών που παρέχονται από τις τράπεζες.

Την αλλαγή του μοντέλου που διέπει τις σχέσεις ανάμεσα στην ΔΕΗ και την πολιτεία, ζήτησε από το βήμα του 38ου συνεδρίου της ΓΕΝΟΠ ο πρόεδρος Μ.Παναγιωτάκης. Μίλησε για την ΔΕΗ του μέλλοντος που θα είναι μικρότερη στον ηλεκτρισμό της Ελλάδας, αλλά πολύ μεγαλύτερη ως επιχείρηση, με νέα προϊόντα.

Αθλητισμός:Η εποχή Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα ξεκίνησε και επίσημα. Ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, ανακοίνωσε πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου ότι ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού είναι ο αντικαταστάτης του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα».

Μετά τη «βαριά καμπάνα» που επέβαλε στον Παναθηναϊκό η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ, ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα ασκήσει έφεση, κατά της απόφασης για τη βαριά τιμωρία του, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί σταθερά το εξιλαστήριο θύμα, παραθέτοντας μια σειρά από πρόσφατες τιμωρίες του.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ απάλλαξε τον Λεονάρντο Μάτος μετά την δίωξη που του είχε ασκήσει ο Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, έπειτα από καταγγελία του Παναθηναϊκού για μία φάση του αγώνα ΠΑΟΚ - ΠΑΟ κατά την οποία οι «πράσινοι» ζητούσαν αντιαθλητικό χτύπημα στον Μπεργκ. 

Η καταγγελία δεν έφερε αποτέλεσμα αφού οι δικαστές θεώρησαν πως το περιστατικό δεν διέφυγε της αντίληψης του διαιτητή της αναμέτρησης και αποδέχτηκαν την κρίση του στη συγκεκριμένη φάση. Φυσικά ο Μάτος δεν θα παίξει στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ, αφού θα εκτίσει ποινή από τις 7 κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε.

Μηδενισμός, αφαίρεση τριών βαθμών από τα φετινά πλέι-οφ και ακόμη δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, αποκλεισμός της έδρας για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 41.500 ευρώ, είναι η ετυμηγορία του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λιγκ για τον Παναθηναϊκό και τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, για τη 2η αγωνιστική των πλέι-οφ.

Εκτός αποστολής ΑΕΚ έμεινε ο Τόμας Πέκχαρτ για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο (31/05, 20:30) στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των playoffs. Ο Τσέχος επιθετικός τραυματίστηκε στο τέλος του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ και στη χθεσινή  (29/05) προπόνηση πραγματοποίησε ατομικό πρόγραμμα και γυμναστήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: