28 Μαΐου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (28/5/2017)

 

Ελλάδα:Με 16,6 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Στην τρίτη θέση ΚΚΕ και ΧΑ, εκτός Βουλής ΑΝΕΛ και Ποτάμι.

Λόγω διεξαγωγής του νυχτερινού αγώνα δρόμου «Lighting up Athens», την Κυριακή από τις 20:00 έως τις 23:00, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης.

Σημαντική επιδείνωση παρουσιάζει την Κυριακή ο καιρός με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

«Προφάσεις εν αμαρτίαις» χαρακτηρίζει τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου αναφορικά με τη δήλωση του τούρκου ομολόγου του Χουσεΐν Μουφτούογλου περί προσδοκίας της 'Αγκυρας «να διασφαλιστεί μια νέα Διάσκεψη για το Κυπριακό χωρίς όρους»

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τα στελέχη της ΝΔ για πλήρη οργανωτική ετοιμότητα, αλλά και χαμηλούς τόνους, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Β' Σύνοδο των προέδρων των ΝΟΔΕ του κόμματος. «Θέλουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή για μεγάλες αλλαγές» τόνισε, ενώ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιλώντας για τέταρτο μνημόνιο που δεσμεύει τη χώρα σε μακροχρόνια λιτότητα.

Κόσμος:Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε στενούς συνεργάτες του ότι έχει αποφασίσει να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, η οποία έχει ορίσει μακροπρόθεσμους στόχους σε κάθε χώρα-μέλος της για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη, σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα που επικαλείται τρεις πηγές.

Το προβάδισμα του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου έχει μειωθεί σημαντικά την τελευταία εβδομάδα, όπως δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα, Σάββατο, στη δημοσιότητα.

Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε δύο επιβάτες μέσα σε συρμό του προαστιακού σιδηροδρόμου, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον των ΗΠΑ, όταν προσπάθησαν να τον σταματήσουν να παρενοχλεί δύο γυναίκες που θεωρούσε μουσουλμάνες.

Στην ακύρωση όλων των πτήσεων από τα αεροδρόμιο Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου προχώρησε η British Airways, εξαιτίας «μείζονος βλάβης των ηλεκτρονικών συστημάτων, η οποία προκαλεί πολύ σοβαρή αποδιοργάνωση στις πτήσεις μας παγκοσμίως», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσε την εννιαήμερη περιοδεία του στο εξωτερικό και αναχώρησε για την Ουάσινγκτον, αφού προηγουμένως συναντήθηκε με Αμερικανούς στρατιώτες, σε στρατιωτική βάση της Σικελίας και εκφώνησε μια ομιλία που θύμιζε σε μεγάλο βαθμό τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του.

Οικονομία:Παράταση 2-3 μηνών στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων προτίθεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία υπαγωγής στο νόμο σε φορολογούμενους που για αντικειμενικούς λόγους αδυνατούν να τηρήσουν την προθεσμία.

Οι πρώτες ενδείξεις ότι το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας δεν ήταν περίπατος έφθασαν στην Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Kομιστής, όπως αποκαλύπτει Το Βήμα, ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ...

Αισιόδοξος για μια καλύτερη συμφωνία τον Ιούνιο, σε σχέση με εκείνη που προτάθηκε στο τελευταίο Eurogroup, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Πρέβεζα, όπου βρίσκεται.

Σύμφωνα με τον ESM, το ελληνικό χρέος ενδέχεται, μέχρι το 2060, να φθάσει στο 226% του ΑΕΠ ή να μειωθεί στο 49%. Τα πέντε πιθανά πακέτα για ελαφρύνσεις που εξετάζει ο ευρωπαϊκός οργανισμός, δημοσιεύει η Handelsblatt.

Αναστέλλεται για δύο ακόμη χρόνια, για το 2017 και το 2018, η εφαρμογή του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για τα αγροτεμάχια. Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, σε φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αθλητισμός:Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας επικρατώντας στον τελικό της Αλαβές με 3-1.

Η Ντόρτμουντ κατέκτησε τον 4ο τίτλο της στο κύπελλο Γερμανίας, αφού στην 4η συνεχή συμμετοχή της στον τελικό της διοργάνωσης επικράτησε στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου 2-1 της Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Η ομάδα της Βεστφαλίας προηγήθηκε στο 8ο λεπτό με τον Ντεμπελέ, ενώ η Άϊντραχτ ισοφάρισε στο 29΄ με τον Ρέμπιτς.

Η Γιουβέντους στέφθηκε και επίσημα πρωταθλήτρια Ιταλίας για την περίοδο 2016-17. Η «Μεγάλη Κυρία», ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο Καμπιονάτο με εκτός έδρας νίκη 2-1 επί της Μπολόνια για την 38η ημέρα της διοργάνωσης. Ο Βασίλης Τοροσίδης αγωνίστηκε για τους γηπεδούχους βασικός και στα 90 λεπτά του αγώνα.

Η Άρσεναλ κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας για 13η φορά στην ιστορία της, αφού στον τελικό που έγινε στο Γουέμπλει νίκησε 2-1 την Τσέλσι. Η νικήτρια προηγήθηκε 1-0 με τέρμα του Σάντσες στο 4ο λεπτό, ενώ η Τσέλσι απάντησε με τον Κόστα στο 76΄. Το γκολ που έκρινε τον τελικό σημείωσε ο Ράμσεϊ στο 79΄.


Δεν υπάρχουν σχόλια: