24 Μαΐου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (24/5/2017)

 

Ελλάδα:Στο υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας τις επισκέψεις στα υπουργεία. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης επισκέπτεται το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σε σταδιακή εκκένωση της δομής φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό προχωρά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά και την κραυγή αγωνίας από οργανώσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι πρόσφυγες εκεί.

Τουλάχιστον 20 περιπτώσεις κλοπής ακριβών ιατρικών μηχανημάτων στην Γερμανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, τις ΗΠΑ, την Βραζιλία μέχρι και στο Λουξεμβούργο έχουν καταγραφεί την τελευταία διετία και βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. που επιχειρεί να εξιχνιάσει τις τέσσερις διαδοχικές κλοπές ιατρικού εξοπλισμού στα κρατικά νοσοκομεία της Αθήνας, του Βόλου, της Λάρισας και του Βόλου.

Δυο άτομα εντοπίστηκαν νεκρά κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε φλεγόμενα αυτοκίνητα στον Σκαραμαγκά και το Καβούρι Αττικής. Στην πρώτη περίπτωση, τα στοιχεία δείχνουν εγκληματική ενέργεια ενώ στη δεύτερη έχει αποκλειστεί η εκδοχή του τροχαίου.

Κόσμος:Πάνοπλους στρατιώτες αντικρίζουν πλέον στους δρόμους οι Βρετανοί μετά την αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας από «σοβαρό» σε «κρίσιμο». Όπως ενημέρωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ο φόβος για νέα επίθεση δεν έχει παρέλθει...

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 22χρονο που σκόρπισε το θάνατο στο Manchester Arena. H υπουργός Εσωτερικών Κέβιν Ραντ εκτίμησε ότι δεν έδρασε μόνος του. Παράλληλα, από το Παρίσι ο Γάλλος ομόλογός της είπε ότι ο Αμπέντι είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Συρία.

Την επιβολή στρατιωτικού νόμου στη Νήσο Μιντανάο ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, προκειμένου -όπως είπε- να μπει τέλος στη δράση των Ισλαμιστών. Επισήμως, το μέτρο θα ισχύσει για 60 μέρες, αλλά ο πρόεδρος δεν απέκλεισε να φτάσει και το ένα έτος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται το Βατικανό για να συναντήσει έναν από τους πιο διάσημους επικριτές του, τον Πάπα Φραγκίσκο, καθώς οι δύο άνδρες αντάλλαξαν οξείς χαρακτηρισμούς κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ το 2016.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι το επίπεδο συναγερμού στη χώρα ανεβαίνει στο μέγιστο επίπεδο, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα άμεσης εκδήλωσης νέας τρομοκρατικής επίθεσης, μετά το μακελειό στο Μάντσεστερ.

Οικονομία:Ένα ακόμη χαράτσι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κυρίως οι αγρότες με μεγάλες καλλιέργειες. Ο λόγος για το περιβαλλοντικό τέλος στο νερό το οποίο θα επιβαρύνει και τα νοικοκυριά σε όλη τη χώρα αφού θα επιβληθεί από όλες τις εταιρείες ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.λπ) και θα συνδέεται με την κατανάλωση του νερού.

Οι συμμαχίες και οι ισορροπίες που αυτή τη φορά έγειραν τη ζυγαριά έστω και οριακά προς την ελληνική πλευρά απέτρεψαν το βράδυ της Δευτέρας ένα οριστικό ναυάγιο για την υπόθεση της ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

Συνταξιούχους εργαζόμενους δύο ταχυτήτων -ανάλογα με το πότε ξεκίνησε η απασχόλησή τους- δημιούργησε ο πρόσφατος νόμος Κατρούγκαλου. Η τάση μάλιστα είναι να αυξάνονται οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι, λόγω κρίσης και μειώσεων στις συντάξεις.

Η συμπόρευση των δυνάμεων της γνώσης, της υγιούς επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας των πολιτών αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη και την εδραίωση συνθηκών ευημερίας, υπογράμμισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε Εσπερίδα.

Την ενίσχυση της διοικητικής της ομάδας με τρία έμπειρα στελέχη, τον Θύμιο Κυριακόπουλο, τον Γεώργιο Κορμά και τον Γεώργιο Χριστόπουλο, τα οποία θα αναφέρονται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Χρήστο Μεγάλου, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Αθλητισμός:Δύο από τις κορυφαίες ομάδες στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κοντράρονται απόψε στις 21:45 (EΡΤ1/COSMOTESPORTS1) στον τελικό του Europa League, σε βαρύ πάντως κλίμα ύστερα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ.

Ο Αγιαξ των οκτώ ευρωπαϊκών τίτλων αντιμετωπίζει ως τυπικά γηπεδούχος τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των πέντε ευρωπαϊκών τίτλων στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης. Πριν από την αναμέτρηση θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των «θυμάτων» της επίθεσης στη βρετανική πόλη.

Η επιστροφή των Κουρμπέλη και Λουντ στην αποστολή του Παναθηναϊκού λύνει σε ένα βαθμό τα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη εν όψει του αγώνα της Τετάρτης με την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των play off της Super League.

Εκδικάστηκε ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League η υπόθεση του διακοπέντα αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, που ξεκίνησε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, λόγω του τραυματισμού του Βλάνταν Ίβιτς.

Η εκδίκαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ η απόφαση για την τύχη της συνάντησης θα ανακοινωθεί από την Πέμπτη 25 Μαΐου και ύστερα. Ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα στη Νέα Σμύρνη με αντίπαλο τον Πανιώνιο την Τετάρτη.

Οι απουσίες, παρά την επιστροφή του Κρέσπο, ο οποίος εξέτισε την αγωνιστική της τιμωρίας του στο παιχνίδι της Τούμπας με τον Πανιώνιο και τώρα επιστρέφει, είναι και πάλι αρκετές, δεδομένου ότι ο Μυστακίδης και Βαρέλα παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών. 

Όπως και οι Σάκχοφ και Ουάρντα που εκτίουν την τιμωρία τους για τα γεγονότα της Λεωφόρου. Το θετικό για τον Βλάνταν Ίβιτς, είναι ότι μπορεί να υπολογίζει ξανά και στον Ενρίκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: