21 Απριλίου, 2017

Η ΤΟΥΡΚΙΑ "ΤΣΑΚΙΖΕΙ" ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ! ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ...

 

Οι Τούρκοι βλέπουν ότι η δημιουργία του Κουρδικού Κράτους είναι όλο και πιο κοντά, με αποτέλεσμα να προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξουδετερώσει το Κουρδικό κίνημα στο εσωτερικό της πριν να είναι πολύ αργά.

Όπως ανακοίνωσε ο Τουρκικός στρατός σήμερα, 26 μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν μετά από επιχείρηση του Τουρκικού στρατού στην περιοχή Nalaguva Tepe.

Χθες, μάλιστα, σε μια αεροπορική επιχείρηση στις 8 το πρωί, 13 Κούρδοι σκοτώθηκαν στην περιοχή Bestler-Dereler του Şırnak. Επιπλέον καταστράφηκαν δύο αποθήκες όπλων σε σπηλιές, ενώ ήδη σχεδιάζονται νέες χερσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε πάλι ο Τουρκικός στρατός, οι δυνάμεις ασφαλείας κατέστρεψαν μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή σε ελεγχόμενη έκρηξη στην Çukurca, μια περιοχή στην γειτονική επαρχία του Hakkari, χωρίς, όμως, να δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία για το περιστατικό.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να τσακίσει το Κουρδικό κίνημα σε περιοχές κοντά στα σύνορα με Ιράκ και Συρία, καθώς αν τους αφήσει θα το πληρώσει πολύ ακριβά στο μέλλον. 

Αυτό που θα έχει ενδιαφέρον, είναι να δούμε το πως θα αντιδράσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αμφιταλαντεύεται στο Κουρδικό ζήτημα, έχοντας, όμως, μέχρι στιγμής, πάρει θέση κυρίως υπέρ των Κούρδων.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: