13 Απριλίου, 2017

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

 

Πρόκειται για την όγδοη φορά που η Ρωσία χρησιμοποιεί το προνόμιό της αυτό στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ για να εμποδίσει την ανάληψη δράσης από τον ΟΗΕ εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

"Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι: Δέκα ψήφοι υπέρ, δύο ψήφοι κατά, τρεις αποχές. Το σχέδιο απόφασης δεν υιοθετείται εξαιτίας της καταψήφισης του από ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου", ανακοίνωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα ΗΕ, Νίκι Χέιλι, που προεδρεύει του ΣΑ.

Η Κίνα που έχει ασκήσει έξι φορές βέτο ενάντια σε ψηφίσματα για την Συρία έπειτα από την έναρξη του πολέμου, απείχε από την σημερινή ψηφοφορία, μαζί με την Αιθιοπία και το Καζακστάν.
Μαζί με την Ρωσία ενάντια στο σχέδιο ψήφισε και η Βολιβία.

Τραμπ: Θέλω να πιστεύω ότι η Ρωσία δεν γνώριζε για την επίθεση
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι "θα ήθελα να πιστεύω πως η Ρωσία δεν γνώριζε εκ των προτέρων για την επίθεση με τα χημικά στη Ρωσία".

Παράλληλα, είπε ότι τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες, προσθέτοντας: "Δήλωσα ότι ήταν παρωχημένο. Δεν είναι πλέον παρωχημένο", σημειώνοντας πως το ΝΑΤΟ προσαρμόζεται σε μια ευρύτερη επιχείρηση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, την οποία είχε καλέσει.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη της Συμμαχίας για την στήριξη τους για την απόφαση των ΗΠΑ να εκτοξεύσουν 59 πυραύλους πλεύσης εναντίον συριακού αεροδρομίου σε απάντηση στην επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να εξαπέλυσε η Δαμασκός. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος στον συριακό πόλεμο.Από την πλευρά του ο Στόλτενμπεργκ επισήμανε ότι είχε μια εξαιρετική και παραγωγική συνάντηση με τον Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.


Δημοσίευση σχολίου