15 Απριλίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (15/4/2017)

 

Ελλάδα:Το Πασχαλινό τραπέζι σε 10.250 οικογένειες, σε όλη την Ελλάδα, έστρωσε και φέτος ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».Τραγικό τέλος βρήκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μία 7χρονη στα Σαγέικα της Κάτω Αχαΐας, όταν παρασύρθηκε από ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο.

Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς θα ισχύσουν τις ημέρες του Πάσχα. Το Μ.Σάββατο τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά θα είναι ενισχυμένα για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων του Πάσχα.

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα που εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα με αυτοκίνητα, πλοία, λεωφορεία και αεροπλάνα. Νωρίτερα ουρά χιλιομέτρων σχηματιζόταν στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ωστόσο από το απόγευμα η κυκλοφορία ομαλοποιήθηκε.

Σε επιφυλακή οι Αρχές, ενώ ήδη από τη Μ.Πέμπτη έχουν τεθεί σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο. Τα τελευταία χρόνια οι κυπριακές αρχές έστειλαν πίσω στις χώρες προέλευσης τους 18 πιθανούς τρομοκράτες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων.

Κόσμος:Oμάδα χάκερ δημοσιοποίησε έγγραφα και αρχεία τα οποία, σύμφωνα με ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια, δείχνουν πως η NSA είχε πρόσβαση στο σύστημα τραπεζικών επικοινωνιών και παρακολουθούσε χρηματικές ροές μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων της Μ.Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής.

Τη στρατιωτική του ισχύ επέδειξε το καθεστώς της Βορείου Κορέας, στην επέτειο των 105 χρόνων από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Την ίδια ώρα εντείνονται οι φήμες ότι το καθεστώς θα προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή, «δοκιμάζοντας» τις ΗΠΑ που έχουν κάνει έντονη την παρουσία τους στην περιοχή.

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη διασώθηκαν στη Μεσόγειο την Παρασκευή σε μια σειρά δραματικών διασώσεων, ενώ ένας άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός, δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. 

Στη σύλληψη τριών ατόμων που φέρεται να είχαν ανάμειξη σε σχέδια για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, κατά πληροφορίες του περιοδικού Focus.

Οι συλληφθέντες φέρεται να σχεδίαζαν επίθεση εναντίον αστυνομικών ή στρατιωτών που φρουρούν κυβερνητικά κτίρια, περιλαμβανομένης της καγκελαρίας, βάσει ανεπιβεβαίωτων μέχρι στιγμής πληροφοριών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο έκδοσης του ανταποκριτή της εφημερίδας Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ στη Γερμανία, όσο ο ίδιος παραμένει στην εξουσία, επιμένοντας ότι «είναι πράκτορας της τρομοκρατίας».

Οικονομία:Από τις 9 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ λειτουργoύν τα καταστήματα το Μ.Σάββατο για τις τελευταίες αγορές πριν από την Ανάσταση. Οι χρυσές εποχές της Τουρκίας ανήκουν στο παρελθόν. H πολιτική αναταραχή έχει αφήσει τα σημάδια της στην οικονομία, η οποία αναμένεται να επηρεαστεί και από το επικείμενο δημοψήφισμα.

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε μέτρα που προμηνύουν ευρύτατες περικοπές μετά το Πάσχα, με το βλέμμα στραμμένο στο έλλειμμα. Στόχος είναι πάντως να μην αυξηθούν κι άλλο οι φόροι αλλά να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες.

Τουλάχιστον 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και 6.000 επιπλέον πτήσεις προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας προαναγγέλλει για φέτος η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. «Το 2017 θα αποτελέσει, εκτός απροόπτου, την καλύτερη μέχρι στιγμής χρονιά στην ιστορία του τουρισμού μας» λέει χαρακτηριστικά.

Προειδοποίηση για τον κίνδυνο ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό να μείνει ανεφάρμοστος, εάν παραμείνει ως έχει, λόγω γραφειοκρατίας, απευθύνουν οι τράπεζες. Το Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει το υπόμνημα της ΕΕΤ που κατατέθηκε στη Βουλή για μια πιο αυτοματοποιημένη διαδικασία ρύθμισης κόκκινων δανείων.

Αθλητισμός:Μια ημέρα μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, η Αστυνομία εξέδωσε την επίσημη έκθεσή της για όσα έγιναν μετά το τέλος του ματς. Όπως αναφέρεται, τα ΜΑΤ δέχθηκαν επίθεση αρχικά από 10 άτομα χωρίς διαπιστεύσεις και διακριτικά, ενώ στη συνέχεια τα άτομα έγιναν... 40. 

Κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν διακριτικά του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν επιβεβαίωσε ότι ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι αμφίβολος για τη ρεβάνς της Τρίτης με τη Μπάγερν, για την προημιτελική φάση του Champions League, λόγω προβλήματος στον δεξιό αστράγαλο.

Ο Ουαλός επιθετικός της Ρεάλ αισθάνθηκε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα, που έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη στο Μόναχο και έληξε με νίκη 2-1 των «μερένγκες», και αντικαταστάθηκε από τον Ασένσιο.

Συγκλονίζει ο Μαρκ Μπάρτρα από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται, μετά την βόμβα που έσκασε κοντά στο πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ την περασμένη Τρίτη, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ο ισπανός αμυντικός ανέλυσε με ανάρτησή του στο instagram τα «15 πιο αργά και βασανιστικά λεπτά της ζωής του» και στέλνει το δικό του μήνυμα κατά της τρομοκρατίας.

Για αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία της Μίλαν έκανε λόγο ο νέος πρόεδρος του συλλόγου, Λι Γιονγκχόνγκ, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της πώλησης των «ροσονέρι» από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε κοινοπραξία κινεζικών συμφερόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: