23 Μαρτίου, 2017

MΕ ΤΟΝ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε αρκετά δημιουργική την συνάντησή τους κατά την οποία τον ενημέρωσε για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε ικανοποίηση για τη συζήτηση. «Μπήκαμε στην ουσία βασικών θεμάτων, που εκκρεμούν και θα πρέπει να εξευρεθεί λύση, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα ή αξιώσεις που τίθενται».

Για το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών σε Τούρκους υπηκόους, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως «ήταν σαφής η θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ότι θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος για να διασφαλίζονται και οι ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων, αλλά και των Ευρωπαίων».

Εάν υπάρχει κίνδυνος για τον Ελληνισμό της Κύπρου από την εφαρμογή μιας αξίωσης, που μπορεί να αλλοιώσει τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού ή να θέσει σε κίνδυνο τον Ελληνισμό, τότε δεν θα υπαγορεύσει ο όποιος τρίτος, είτε την αποδοχή είτε τον συμβιβασμό, είπε ο κ. Αναστασιάδης. Συνεπώς, προσέθεσε, «δεν είναι ανάγκη να ρωτούμε τι λένε οι τρίτοι».
 


Δημοσίευση σχολίου