25 Μαρτίου, 2017

ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ-ΛΕΠΕΝ

 

Αιφνιδιαστική συνάντηση της Μαρί Λεπέν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι θεωρεί την ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, «ρεαλίστρια».

Η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν δεν είναι «λαϊκίστρια», αλλά «ρεαλίστρια» ή «κατά της παγκοσμιοποίησης», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

«Δεν θα έλεγα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ή η Μαρίν Λεπέν είναι περιθωριακές προσωπικότητες, κυρίως διότι είναι εντελώς ενσωματωμένες στη λειτουργία του αμερικανικού και του γαλλικού κράτους», δήλωσε επίσης ο Λαβρόφ σε ομιλία του στη στρατιωτική ακαδημία του ρωσικού στρατού.

«Δεν θα έλεγα ότι είναι λαϊκιστές, ο όρος λαϊκιστής έχει αρνητική χροιά. Θα τους χαρακτήριζα μάλλον ρεαλιστές ή καλύτερα κατά της παγκοσμιοποίησης», τόνισε.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε ένα σημείο που ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκει 'τοίχος' αντίστασης από το status quo της Ουάσινγκτον και τα λόμπυ που την κυβερνούν, ενώ η Λεπέν βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις Προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Ο μεν Τραμπ έχει δηλώσει πως επιθυμεί τη σύσφιξη των σχέσεων Κρεμλίνου-Λευκού Οίκου ενώ η Μαρίν Λεπέν από την πλευρά της έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Ρωσία και παρουσιάζεται με θετικό τρόπο από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Επανερχόμενοι στη συνάντηση ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε στην κα Λεπέν ότι η Μόσχα «αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις με τη Γαλλία» και πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να επηρεάσουμε τα γεγονότα αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να επικοινωνούμε με όλους τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

Από τη μεριά της, η Μαρί Λεπέν τόνισε ότι είναι απαραίτητο η Γαλλία και η Ρωσία να  ανταλλάζουν πληροφορίες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: