27 Μαρτίου, 2017

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ"

 

Απίστευτη διάταξη της «πρώτη φοράς αριστερά» νομιμοποιεί την ιδιωτική επιχορήγηση των κομμάτων (και μάλιστα με φοροαπαλλαγές) ενώ την ίδια στιγμή φορολογεί τους γονείς που πληρώνουν για την υγεία του παιδιού τους. Ετοιμάζεται μια ρύθμιση με την οποία η χρηματοδότηση των κομμάτων μετατρέπεται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Απίστευτο, κι όμως Ελληνικό. Σε μια ρύθμιση, με την οποία μετατρέπεται η χρηματοδότηση των κομμάτων σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προχωράει το υπουργείο οικονομικών. Στο φετινό έντυπο Ε1, οι φορολογούμενοι θα δουν να υπάρχουν οι κωδικοί 055, 056, 057 και 058.

Στους κωδικούς αυτούς θα υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί από το φορολογητέο ποσό του κάθε ιδιώτη το ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ, σε περίπτωση που ο ιδιώτης προχώρησε σε χρηματοδότηση κόμματος ή συνασπισμού. Ταυτόχρονα, ο ιδιώτης μπορεί να απαλλαχθεί από την φορολογία μέχρι και 5.000 ευρώ για χρηματοδότηση υποψηφίου ή εν ενεργεία βουλευτή.

Στην ουσία, νομιμοποιείται η ιδιωτική επιχορήγηση πολιτικών και κομμάτων, η οποία συνδυάζεται με ξεκάθαρο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς δεν ζητείται το «πόθεν έσχες» του ποσού αυτού. Στην ουσία τα χρήματα αυτά δεν φορολογούνται ούτε από τον ιδιώτη, αλλά ούτε κι από τον βουλευτή. Άλλο ένα δώρο του πολιτικού συστήματος στον εαυτό του και στα… φιλαράκια του…

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Οικονομικών με νέες ρυθμίσεις, καλεί μισθωτούς με εισόδημα 15.000 ευρώ να πληρώσει 500 ευρώ σε περίπτωση που δαπανήσει για ιατρικούς λόγους το ποσό των 5.000 ευρώ, ενώ κάποιος που θέλει να κάνει δωρεά 5.000 ευρώ σε κοινωφελές ίδρυμα, το ποσό που θα αντιστοιχεί στη φοροαπαλλαγή θα είναι μόλις 250 ευρώ.

Τέλος, ένας γονέας που θέλει να δωρίσει στο παιδί του 5.000 ευρώ για αγορά εστίας, το κράτος θα τον τιμωρεί με φόρο 500 ευρώ, δηλαδή με συντελεστή 10%. Με λίγα λόγια, όποιος θέλει να δωρίσει χρήματα σε πολιτικό πρόσωπο ή κόμμα κερδίζει φοροαπαλλαγές υπερδιπλάσιες από έναν άνθρωπο που δαπανά χρήματα για την υγεία του, για κοινωφελές σκοπό ή για σπίτι. Για άλλη μια φορά το πολιτικό σύστημα αποδεικνύει πόσο απέχει από την κοινωνία.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: